The Posiesin Ken Stringfellow: ”En pidä powerpop-termistä!”

The Posies-yhtyeen Ken Stringfellow sen sijaan pitää taiteesta, musiikista ja Uriah Heepistä lämppäämässä Posiesia. Suomeen kahdelle keikalle saapuvan yhtyeen toinen kitaristi-laulajista Ken Stringfellow kertoili Rumballe uuden levyn synnystä ja yhtyeen Suomen-kokemuksista.

Teksti: Mikael Helenius
Kuva: Christine Taylor

The Posiesin musiikkia verrataan usein sellaisiin powerpop-legendoihin kuten Cheap Trickiin sekä Big Stariin, mutta onko viime vuosina tullut joitakin tarkastamisen arvoisia powerpop-yhtyeitä?

– Ei, hahah. Tosissaan, en koskaan ole pitänyt tuosta termistä. Pidän musiikista, pidän taiteista. En pidä kategorioista.

Edellinen levynne Every Kind of Light tehtiin kokonaan studiossa, mutta viimeisimmällänne Blood/Candyllä palasitte perinteisemmän laulunkirjoituksen pariin. Onko mahdollista että palaisitte studiopainotteisempaan työskentelytapaan tulevaisuudessa, vai suunnittelitteko pysyttelevänne tämän metodin parissa?

– Emme suunnittele turhan paljoa tekemisiämme tulevien albumien suhteen. Pidämme ovet avoinna, tiedäthän? Toisaalta, pidän valmistautuneisuudesta, joten… En ole spontaaniuteen valmistautumista vastaan, hahaha.

Uudella levyllänne on myöskin paljon kokeellisempia juttuja, kuinka ne tapahtuivat? Vaikuttiko Espanjassa työskentely albumiin?

– Kuinka kokeelliset jutut tapahtuivat? Kokeilemalla! Eikös se niin yleensä mene? Mutta Paco Locon studio, jolla työskentelimme Espanjassa, on todella rentouttava. Se on valmisteltu nopeaan työskentelyyn vähäisillä ja helpoilla säädöillä, joten bassorumpusoundeja ei ainakaan tule säädettyä useiden tuntien ajan. Aikaa jää täten hauskoihin juttuihin, kuten kaikkien Paco Locon efektipedaalien käyttämiseen.

Päätätte Euroopan-kiertueenne kahdella keikalla Suomessa. Millaisia muistoja teillä on menneistä esiintymisistänne täällä?

– Niitä on monia! Ensimmäinen esiintymisemme vuonna 1996 oli järisyttävä. Emme olleet aikaisemmin tehneet haastatteluita Suomeen, emme tienneet ihmisten pitävän meistä… Ihmettelimme päitämme raapien oliko kiertueen budjetissa virhe sen ollessa kymmeniä tuhansia. Keikalla ihmiset menivät sekaisin, kaikki tiesivät kappaleiden sanat. Se oli mahtavaa.

Ja myöskin Seahorsesin (erittäin keskinkertainen Stone Roses-jäänne) lämppääminen koko yleisön huutaessa ”po-ZEES, po-ZEES” heidän kahden ensimmäisen kappaleensa aikana oli mukavaa.

Ja Uriah Heep lämppäämässä meitä Ankkarockissa… Myöskin hienoa!

The Posies esiintyy Helsingin Tavastialla 25.10 ja Turun Klubilla 26.10.