Tokio, hotellihuone 33. kerroksessa – tämä voi merkitä vain The xx:n livetaltiointia

Rumban tuoreimman numeron kanteen nostettu kaikkien indienystävien lempiyhtye kävi kesällä Japanissa. Tuloksena livenä purkitettu video.

Kuva: XL Recordings

Tämä teksti on kirjoitettu Suomen maaseudulla piilopirtissä keskellä rankkasadetta. Ulkona on pimeä ilta, jota valaisevat vain satunnaiset salamat ja ohiajavien junien kolmisilmäiset valokeilat. Luulisi, että The xx ja Tokio olisivat aivan älytön veto tähän paikkaan. Mutta ei. Yllättävän hyvin Romy Madley-Croftin herkkä ääni ja Lost in Translationia huokuvat hotellikuoleman tunnelmat puhuttelevat nytkin.

FACT Magazine nappasi kiinni bändin Facebook-päivitykseen, jossa videon taustoja avattiin. Madley-Croftin hotellihuoneen 33. kerroksen tokiolaisnäkymät olivat kuulemma siinä mitassa inspiroineet kaikkia, että poppoo päätti siltä istumalta kuvata siellä livevideon kappaleelleen Angels.

Biisi on tietysti poimittu yhtyeen uudelta albumilta Coexist.

Joskus olisi ehkä paikallaan kysyä, miksi länsimaiset taiteilijat päätyvät yhä uudelleen Japaniin tekemään huomioita vieraantuneisuudestaan ja läkähdyttävästä urbaanista ahdistuksestaan, mutta ei nyt. Katsellaan vain, ja kuunnellaan.

Videon kuvauspuolesta vastasi julkkisvalokuvaaja ja ohjaaja Jamie-James Medina. 4. heinäkuuta päivätty klippi on nähtävissä tässä: