TV Off: Music Machine – Nautitaan bentsojen kanssa

”Levyn kuuntelu aiheuttaa ärsytysoireita, ahdistusta, epätoivoa ja vihaa”, varoittaa levyarvostelija Mervi Vuorela.

TV Off: Music Machine
Eels in My Pants

Blogosfäärin uusi elektropop-pyrkyri TV Off on tehnyt palveluksen Le Corps Mince De Françoiselle: tuottaja-kosketinsoittaja Markku Mäkelän ja laulaja Sara Marjoniemen muodostama duo on julkaissut niin karmean levyn, että sen rinnalla Corpsejen umpisurkea Something Golden -sinkku alkaa tuntua orgastiselta säveltaiteelta.

Toki tällaisella musiikilla saa hyviä listasijoituksia Hype Machinessa, mutta entä sitten? Sivustohan listaa kertakäyttöroskaa eri musiikkiblogeista, joissa artistien ikä lasketaan tunneissa.

Music Machinea kuunnellessa on vaikea uskoa, että kukaan muistaisi TV Offia enää ensi vuonna. Amatöörimäisyyttä huokuva levy tuo mieleen viime vuosien Brooklyn–Brasilia-akselin neonväriset yhtyeet, jotka eivät leggingsiä ja lelusynaa säästele.

Mieleen hiipii myös jotain ikivanhaa, jota muinoin kutsuttiin electroclashiksi. Sehän oli sitä yksinkertaisen rumpukoneloopin päälle pimputeltua melodiahuttua, jota kuuli lähinnä design-näyttelyiden avajaisissa.

Selkein ero edellä mainittuihin tyylisuuntiin on kuitenkin se, että TV Off kuulostaa munattomalta jopa näillä standardeilla.

Levyn sanoitukset ovat lapsellisine teemoineen ja jankkaavine riimeineen niin raivostuttavaa skeidaa, ettei kukaan englantia äidinkielenään puhuva kehtaisi niitä ikinä laulaa. Hyvänä esimerkkinä mainittakoon päätösbiisi Honey, jonka kertosäe menee kutakuinkin näin: ”It’s my honey, my honey, my super sticky, icky icky, sweet sweet, sticky sticky, honey, my honey.

Mitä taas tulee solisti Saran laulunlahjoihin, hän on paitsi maneereihin sortuva persoonaton ylitulkitsija, myös surkea lausumaan englantia.

Ällöttävän sokerista söpöilykuvastoa pursuava Music Machine ei nimibiisiä lukuun ottamatta sisällä ainuttakaan oikeasti hyvää kappaletta. Sama pätee soundeihin, jotka soivat alusta loppuun harvinaisen kämäisinä.

Kun taidot eivät kerran riitä, olisiko ehkä pitänyt julkaista ep eikä kokonaista albumia? Mäkelän Top Billin -kontakteilla TV Off olisi varmasti saanut taustalleen osaavia remiksaajia.

Äh, ei tästä mitään tule. Ennakkoluuloni vahvistuvat vakaumukseksi, että tässä on tämän vuoden huonoin kotimainen debyyttilevy. Kollegaa lainatakseni, CD off.

Teksti: Mervi Vuorela, kuva: Eerikki Pokela

Arvio on julkaistu Rumbassa 7/10