Ukkosmaine keikalla teekkarien kotibileissä – katso kuvat

Espoolaista rivitaloidylliä ravisteltiin iskelmädiskolla viime lauantaina, kun Rumban kilpailuvoittajat saivat nauttia Ukkosmaine-yhtyeen keikasta omassa kotipihassaan.

Teksti ja kuvat: Hilla Kurki

Rumba käynnisti toukokuun alussa kilpailun, jossa oli ainutlaatuinen ja -kertainen palkinto: Ukkosmaine-yhtyeen keikka omassa kodissa. Privaattishow luvattiin antaa sille, joka perustelee parhaiten, miksi juuri hänen pitäisi saada Ukkosmaine esiintymään kotiinsa.

Toinen toistaan kekseliäämpiä vastauksia tuli niin runsaasti, että delegoimme lopulta voittajan valinnan yhtyeen itsensä tehtäväksi. Ukkosmaineen Klaus Thunder ja Wilhelm Meister päätyivät antamaan palkinnon espoolaispariskunta Taina ja Lauri Haapamäelle.

Yhtyeen perustelut olivat seuraavat:

”Valinta oli vaikea, koska vastauksia tuli paljon ja suuri osa niistä oli älyttömän hienosti perusteltuja. Tuli oikeastaan aika monessa kohdassa hieman liikuttunut olo siitä, miten suuri merkitys musiikillamme tuntuu monien ihmisten elämässä olevan.”

”Päädyimme valitsemaan voittajiksi Taina ja Lauri Haapamäen, jotka kertoivat Ukkosmaineen musiikin olevan opiskeluelämänsä soundtrack ja musiikkimme olleen osassa myös heidän häissään. Lisäksi he kertoivat opintojensa kestäneen yhteensä 14 ja puoli vuotta: silloin jos koskaan on syytä juhlia valmistujaisia Ukkosmaineen kanssa!”

Rumban reportteri matkasi todistamaan palkintoseremoniaa. Seuraavassa raportti paikan päältä.

Onnelliset voittajat Lauri ja Taina Haapamäki saivat valmistujaisiinsa duon, jonka musiikki on tahdittanut heidän teekkarielämäänsä ja jopa hääseremoniaa.

Espoo
5.6. 2010

Aurinkoinen lauantaipäivä on kaunis kuin morsian vehreässä Espoossa, jossa valmistujaisjuhlien vietto on juuri alkamassa. Teekkaripariskunta Lauri ja Taina Haapamäki on poikkeuksellisesti herännyt ilman edellisen illan juhlinnan rasituksia. Edellisyö on nimittäin mennyt juhlimisen sijaan makuuhuoneen verhoja ommellessa ja vaatekaapinovia asentaessa.

Kaiken täytyy olla valmista, sillä näihin valmistujaisiin saapuu erityisen odotettu vieras. Haapamäet voittivat Rumban järjestämän kilpailun, jonka palkintona oli Ukkosmaineen keikka voittajien kodissa.

”Ukkosmaine on soinut taustalla kaikkiin tentteihin lukiessa”, kertoo diplomi-insinööriksi valmistunut Lauri Haapamäki.

Myös muutaman päivän sisällä diplomi-insinööriksi valmistuva, Ukkosmaine-paitaan sonnustautunut Taina Haapamäki on kova fani. Jopa pariskunnan häitä juhlitiin aikoinaan Ukkosmaineen tahtiin, sillä kertaa musiikki tuli tosin levyltä.

Mutta nyt talon puutarhassa odotus palkitaan. Ukkosmaine ottaa lavan, tai siis pihaterassin, haltuun suvereenisti.

Suurimmaksi hitiksi teekkariyleisön edessä osoittautuu cover-biisi Helan går, joka esitetään spontaanisti peräti kahteen otteeseen setin aikana. Muutkin kappaleet saavat toki erittäin suopean vastaanoton.

Voittajapariskunnan koirakin oli koristeltu Ukkosmaine-teeman mukaisesti.

Noin 30-päinen yleisö yltyy laulamaan kuorossa lähes joka kappaleen mukana. Laulujen aikana Haapamäkien salamoilla somistettu koira juoksentelee ympäriinsä vieraiden seassa.

Riehakas tunnelma ei tunnu haittaavan naapureitakaan, jotka ovat tulleet ihmettelemään menoa omille pihoilleen.

Keikan loputtua fanituotteet ja levyt käyvät kaupaksi. Tarjoaapa joku Ukkosmaine-teippauksin varustetusta keikka-autostakin 2 200 euroa. Kaupat jäävät silti syntymättä, sillä Ukkosmaine joutuu jatkamaan matkaansa kohti uusia keikkoja.

Espoossa juhlinta jatkuu euforisissa tunnelmissa, epäilemättä pitkälle iltaan.

Lopuksi täytyy vielä mainita, että rouva Haapamäen ompelemat makuuhuoneen verhot olivat erittäin viehättävät.