Helsinkiin tulee uusi Iggy’s Bar & Food Joint -niminen ravintolabaari, missä musiikki tulee vain c-kasetilta – tiedustelimme, mistä oikein on kyse

"Taas uusi ruokapaikka Stadiin!" Ei kannata huokaista kuitenkaan liian syvään – nyt on tarjolla vähän erilaista.

Rumban salapoliisin lailla urkkimien tietojen mukaan Helsingin keskustassa sijaitsevan Bar Loosen pienempi ns. kahvilapuoli kokee lähiaikoina muutoksia.

Pienemmän puolen paikalle tulee Iggy’s Bar & Food Joint -nimeä kantava ravintolabaari. Mikä meiningin tekee entistä hienommaksi on se, että ”taustamusa diilataan kassuilta ja sisustus isoin osin myös”.

Otimme yhteyttä Iggy’s Bar & Food Jointin ravintolapäällikkö Joni Bitteriin ja kysyimme, mistä oikein on kyse.

Mistä saitte idean perustaa Iggy’s Bar & Food Jointin?

Olemme Oton (Eräjoki, ”partner in crime”) kanssa kyypparoineet pitkälti toistakymmentä vuotta, joten onhan se oma baari aina siintänyt mielessä. Loosen pieni puoli on toimittanut viimeisen parin vuoden ajan lähinnä viikonloppuiltojen ”paisuntasäiliön” virkaa, joten omistajien kynnys luovuttaa tila meidän käyttöön oli verrattain pieni. Iggy’s nimi alkoi kummitella viimeistään viime Flow’n jäljiltä, kun vietimme Iggyn bändin ja crew’n kanssa juuri kaffelassa pari äärimmäisen kosteaa iltaa. Loose on toki Stoogesille paljon velkaa, joten Iggy’s kunnioittaa myös nimenä emobaarinsa historiaa ollen kuitenkin oma pikkuravintolansa.

Millaista ruokaa tarjoatte siellä?

Ideana on tarjota ”rokkareiden tekemää ruokaa” eli mutkattoman maistuvaa murkinaa. Päätuotteena on Iggy’s Flamebread, jonka perustana on mm. Kallion ja Töölön Sävelestä löytyviin flammeihin (flammkuchen, suom. liekkipiiras) käytettävä äärimmäisen rapsakka pohja. Flammien kostukkeena toimii perinteisesti ranskankerma, joten tässä kohtaa hyppäämme sitten omille teillemme ja tuunaamme mausteiset tomaatti-kermaviilisoossit kera chilien, chipotlen, Srirachan ym. herkkujen. Jos diggaa pitsasta, niin taatusti rakastuu flamebreadeihin.

Millä tavoin aiotte erottua Loosesta?

Sanoisin, että Loose on viime vuosina profiloitunut perusbaarin sijasta enemmänkin livemusaa tarjoavaksi yökerhoksi, kun taas Iggy’s tulee olemaan maistuvaa ruokaa tarjoava ja jo päiväsaikaan avattava kuppila. Tulevaisuudessa on siis helpompi keskittyä Loosen kohdalla sekä live- että klubi-ohjelmiston tuottamiseen, kun Iggy’s hoitaa päivän ja alkuillan sekä janon että nälän sammuttamisen.

Miksi musiikkia soitetaan juuri kasetilta?

Ajatus tuntui jollain perverssillä tavalla niin epätoimivalta, että pitäähän sitä kokeilla! Back-uppina on cd-levari, joten sotkeutunut nauha ei pääse pilaamaan kenenkään iltaa. Ja onhan kasettikulttuuri nyt vaan niin #eroticlifestyle . Diggaan myös, että rajattu musavalikoima luo baarille persoona vs. Spotifyn ja muiden suoratoistopalveluiden äärettömät musavarannot.

Onko musiikkigenrellä väliä? Mikäli varastoista löytyy Eurodance Hits 6 -kokoelma tai Burzumin kasettidemo, niin voiko niitä kiikuttaa teille kuunneltavaksi?

Heh, pyritään pysyttäytymään rock-musassa, mutta kyllähän sitä muutaman klassikon voi Burzumin c-kassultakin pyöräyttää! Eurodance Hits 6 -kokoelma voidaan sijoittaa sitten osaksi sisustusta. Ehkä. Tosin Menkkaklubin Annikki jo tuolla kasetti-DJ-iltojen ideoinnin lomassa huhuilee, että ”kasari-kasetit haltuun”, joten saas nyt nähdä…

Milloin Iggy’s Bar & Food Joint aukeaa?

Pyritään saamaan baari auki seuraavaan isoon Brooklyn Soundiin (tapahtumasivulle pääset tästä), joka 30.3. ja ruokapuoli sitten seuraavalla viikolla eli murkinaa rinnuksiin about 6.4.