HS: Hämmentävän Metal All Stars -tapahtuman järjestänyt E.M. Concert maksuvaikeuksissa

Flopanneen Metal All Stars -tapahtuman järjestäjä on jälleen vaikeuksissa.

04.03.2015

E.M. Concert järjesti viime vuonna Metal All Stars -tapahtuman, joka osoittautui melkoiseksi flopiksi, kuten Rumba asiasta tuolloin uutisoi.

Tom Aryan ja Rob Halfordin kaltaiset suurnimet häipyivät nopeasti esiintyjäluettelosta. Tämän jälkeen esiintyjälistasta poistui Phil Anselmon ja Venomin Cronoksen kaltaisia nimiä. Paikkaamaan pestattu Vince Neil katosi ja jätti jälkeensä Twitter-viestin, jossa syytti kiertueen promoottoreita huijauksesta.

Nyt Helsingin Sanomat uutisoi, että E.M. Concertin järjestämät Royal Philharmonic Orchestran ja Puna-armeijan kuoron konserttiesiintymiset Turussa, Helsingissä ja Lahdessa perutaan. Konserttien oli tarkoitus olla maaliskuun lopulla. Lippupisteen mukaan kiertueen järjestäjä E.M. Concert -yhtiö on ajautunut pahoihin maksuvaikeuksiin.

Lippupiste ei tule itse palauttamaan rahoja, sillä Lippupisteen myynti- ja markkinointijohtajan Petri Karjalaisen mukaan he toimivat tapahtumassa vain välittäjänä eivätkä tapahtuman järjestäjänä. Karjalaisen mukaan vastuu rahojen palauttamisesta on järjestäjällä.

Karjalaisen mukaan niin Lippupisteellä kuin muillakin lippuja myyvillä palveluilla on E.M. Concertilta saatavia sen verran paljon, että lipun jo ostaneet tuskin koskaan rahojaan takaisin saavat.

Lippupalvelulla ja Lippupisteellä on kuitenkin erilainen käsitys kuluttajan oikeuksista peruuntuneiden tapahtumien suhteen. Tammikuussa E.M. Concert järjesti Blues Brothers -musikaalikiertueen, joka peruttiin. Lippupalvelun myyntijohtaja Pertti Lehtoranta kertoo, että kuluttaja saa rahansa takaisin siitä paikasta, mistä hän on lippunsa ostanut.

”Välittäjä maksaa lipunhinnan ostajalle. Sen jälkeen on meidän tehtävämme hankkia rahat järjestäjältä takaisin”, hän kertoi.

Lippupisteen Karjalaisen mukaan käytäntö tällaisissa tilanteissa on selvä.

”Jos meille ei tule rahaa, niin emme me sitä voi lipunostajillekaan palauttaa. Meillä on kuluttajaviranomaisten päätös asiasta. Sen mukaan välittäjä ei ole vastuullinen. Samoin muutkin välittäjät toimivat.”

Asiasta kertoi Helsingin Sanomat.

Lisää luettavaa