Inspiraationa minimalistinen trip hop ja 70- ja 80-lukujen elektroninen musiikki: Stinako julkaisee ep:n Timo Kaukolammen kanssa

Stinako julkaisee kolmen ep:n kokonaisuuden tänä vuonna.

23.04.2024

Stinako julkaisee perjantaina Mind-nimisen uuden ep:n. Se on osa kolmen ep:n kokonaisuutta – Body ja Spirit seuraavat myöhemmin tämä vuonna. Mind-ep on tästä päivästä lähtien ennakkosoitossa Rumbassa.

Tiedotteessa artisti kertoo seuraavaa:

”Stinako △: Mind / Body / Spirit -teoskokonaisuudessa tutkin ihmisyyteni eri puolia eri tuottajien  ja genrejen kautta. Tämä kolmiosainen julkaisu juhlistaa monimuotoisuuttani taiteilijana. Kokonaisuus on syvästi henkilökohtainen ja introspektiivinen työ, jossa jokainen osa keskittyy ihmisyyteni eri puoliin – mieleen, kehoon ja henkisyyteen. Olen kutsunut kolme erilaista tuottajaa ja joukon lahjakkaita muusikoita toteuttamaan tätä kokonaisuutta kanssani”, Stinako sanoo ja jataa:

”Annoin itselleni vapauden tehdä kolme genrellisesti erilaista ep:tä ja vaihtaa myös kieltä – tämä teoskokonaisuus on englanninkielinen. Mind -ep tutkii ajatuksiani ja kokemuksiani sairaudesta ja kuolevaisuudesta ja sitä, kuinka ne ovat muokanneet elämänkatsomustani. Kuolemanpelko ja epävarmuus tulevaisuudesta ovat teemoja, jotka resonoivat läpi tämän ep:n ja ovat aina vaikuttaneet musiikkini syvästi. Mind on tehty yhteistyössä Timo Kaukolammen kanssa. Inspiraationa ovat toimineet analogiset syntetisaattorit, 90-luvun minimalistinen trip hop ja 70- ja 80-lukujen vaihtoehtoinen elektroninen musiikki.”

Tulevat Body– ja Spirit -ep:t Stinako on tehnyt Tapio Viitasaaren ja ruotsalaisen Erik ”Errka” Peterssonin kanssa.

Kuuntele Mind alta.

Lisää luettavaa