Itä-Helsingissä ainutlaatuiset festivaalit ostoskeskuksessa – näissä kekkereissä S-ryhmän monopolille näytetään komeasti keskisormea

Kontulassa hieman erilaiset festivaalit.

Astrid Lehto

Helsingin Kontula ja etenkin sen ostoskeskus on eräs Suomen pahamaineisimpia paikkoja. Lahdesta kotoisin olevalla Jimi Tenorilla on läheinen suhde Kontulaan, ja hän päättikin järjestää sinne hieman erilaiset elektronisen musiikin festivaalit Pertti Ylikojolan kanssa.

Helsingin Uutisille antamassaan haastattelussa Jimi Tenor kertoo, että tapahtumasta on tarkoitus tehdä monivuotinen.

”Halusimme antaa Kontulalle mahdollisuuden olla muutakin kuin karaokea. Päätimme järjestää talvifestarit. Tapahtumapaikat, eli baarit, ovat muutaman minuutin kävelymatkan päässä toisistaan”, Jimi Tenor kertoo.

Tenor kertoo Kontulan ostarin olevan erikoinen siinä mielessä, ettei se ole S-ryhmän omistama. Hän pitää ostoskeskuksen erityispiirteenä sitä, että se on pysynyt samanlaisena vuosikausia, sillä sen liikkeiden omistajat eivät halua ostoskeskuksen muuttuvan kasvottomaksi bulkkiostariksi.

15.-16. huhtikuuta järjestettävillä festivaaleilla esiintyvät esimerkiksi Jimi Tenor, Jori Hulkkonen sekä monia, monia muita vähemmän tunnettuja elektronisen musiikin edustajia. Artistit soittavat ostoskeskuksen baareissa ja lähiympäristössä. Suurin osa keikoista on ilmaisia siksi, että baarien pitäjät haluavat myös kanta-asiakkaansa mukaan kekkereihin. Oikein!

Tapahtumapaikat ja päiväkohtaiset esiintyjät löydät Kontula Electronic -festivaalin Facebook-sivuilta täältä.

Helsingin Uutisten artikkelin festivaaleista löydät täältä.