Kolumni: ”Dave Grohl ilmestyi vihreään kakkapökäleeseen, katso mitä mieltä Dave Grohl on kakasta!”

Dave Jeesuksena. Tai jotain.

Foo Fightersin Dave Grohl kävi kakalla. Hänen kakkansa oli vihreää. Dave Grohl sanoi, että hän kakkasi vihreää kakkaa siksi, että hän oli eilen syönyt pinaattia. Hän myös sanoi, että pinaatti on hänen lempiruokaansa.

Asiasta kertoivat kaikki maapallon musiikkitiedotusvälineet samoin sanamuodoin varmuuden vuoksi kolmeen eri otteeseen.

No okei, eivät kertoneet, mutta olisivat hyvinkin voineet kertoa.

Dave Grohl saattaa ollaa maailman mukavin muusikko, mutta viimeisimmän parin vuoden aikana Foo Fighters -yliannostus on uuvuttanut paatuneimmatkin Foo Fighters -fanit. Onko jollakulla synttärit, jotka televisioidaan? Soitetaan Dave Grohl sinne vieraaksi! Onko joku kuollut, ja hautajaisille tarvittaisiin vähän näkyvyyttä? Who you gonna call! Onko jossakin nähty vihreää kakkaa? Soitetaan Dave Grohlille!

Onko kukaan nähnyt viimeisimmän viiden vuoden aikana tehtyä musiikkidokumenttia, jossa Dave Grohl ei olisi ollut kehumassa hyvää menoa ja voi pojat, hitto miten jees jees nami nami?

Foo Fighters oli hieno bändi muutaman albumin ajan. Sitten Dave Grohl muuttui Bonoksi, eikä miehen virneestä voinut välttyä enää missään. Viimeisimmillä levyillään Foo Fighters kuulosti siltä, että se tekee lähinnä surkeita Grateful Dead -henkisiä cover-versioita omista hyvistä kappaleistaan.

Kävin eilen aamukakalla, ja voisin lyödä vetoa siitä, että pöntöstä minua moikkasi pitkätukkainen herrasmies, jota kaikki rakastavat.

Dave, anna minun olla edes vessassa rauhassa.

Kun rockista poistaa viimeisimmänkin vaaran ja mysteerin tunteen, jää jäljelle vain nippu mukavia miehiä, jotka tekevät yhdentekevää musiikkia. Näin kävi valitettavasti myös Foo Fightersille.

Foo Fightersin keikkatauko ei olisi voinut tulla parempaan paikkaan. Kenties yhtye ja etenkin Dave Grohl itsekin tajusi, että joskus enemmän todellakin on enemmän. Ja liikaa.

Jarkko Fräntilä