Sini Sabotagen sähäkkä paluu ja Ville Valon uudet kappaleet: rutkasti lisäyksiä Rumban soittolistalla

Soittolista löytyy jutun alta.

22.03.2020

Ajankohtaista on Rumban viikottain päivittyvä Spotify-soittolista, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Kaikesta kamalasta koronasta huolimatta, musiikkimaailmassa on pulpunnut esiin uusia mielenkiintoisia biisejä, osittain yllättävistäkin lähteistä, ainakin jos Ville Valon faneilta kysytään. Alla nostoja listalta.

Sini SabotageKäärmeet
Vaikka Sini Sabotage ei minnekään hävinnytkään, niin Käärmeet vaikuttaa paluulta soundin pariin, jossa artisti on itsevarmimmillaan. Käärmeet käynnistyy kuin 50-luvun surf rock -kappale, mutta palaa vuoteen 2020. Sen soundin Sabotage osoittaa taitavansa. Kerroimme biisistä myös täällä.

VVRun Away from the Sun
Pelkkää veetä veen perään, kun Ville Valo toimittaa. Viime vuonna Agentsien kanssa kiertänyt Ville Valo yllätti julkaisemalla kolmen kappaleen ep:n, jonka kakkosbiisi Run Away from the Sun tuo Himin kulta-ajat mieleen. Julkaisusta lisää täällä.

Ruusut4321
Ruusujen helppo toinen levy ilmestyy toukokuussa ja 4321 on siitä uusi näyte. Ensimmäinen sinkku Avaimet avaa ovii oli tuttua Ruusut-soundia, mutta 4321 vie eri maisemiin. Toki tuttuja elementtejä voi havaita edelleen.

Ida Paul & Kalle Lindroth ja Jare BrandVähän väsyttää
Tarkkaa poppia tekevät Paul ja Lindroth julkaisivat toisen albuminsa Vuonna nolla. Levyltä voisi erottaa monta biisiä edukseen, mutta tällä kertaa hyvän tuulinen ja koukuttavalla kertosäkeellä varustettu Vähän väsyttää päätyy listalle.

Tilhet, pajut ja muutKalifornian taivaan alla
Tilhet, pajut ja muut julkaisivat uuden albumin, joka tuo rauhaa, jota tällaisina hetkinä saattaa tarvita. Nimikkobiisi on siitä hyvä näyte.

J BalvinAmarillo
Latinomusiikin supertähti julkaisi Colores-albumin, joka on reggaeton-musiikin taidonnäyte. Levyn avaava Amarillo luo lähtökohdat koko levylle.

MariskaSun forever
Sun forever on Mariskan ensimmäinen single viime vuonna ilmestyneen levyn jälkeen. Uutta musiikkia kirjoittaessaan Mariska oli saanut oivalluksen, johon meni 20 vuotta: ”tarinassa tulee olla vastavoima”. Se kuuluu nyt tällä kappaleella.

The WeekndFaith
Viikonlopun levytapaus oli The Weekndin uutuusalbumi After Hours, josta lisää täällä. Nostimme listalle kolme biisiä, mutta esittelyssä perinteistä The Weeknd-soundia edustava Faith. Kappaleella artisti vie kuulijan synkkään päätyyn, jossa kuollaan hymyillen.

Lisäksi listalla kuullaan muun muassa postuumisti julkaistu Mac Milleria, kappale Khidin ja Paperi T:n yhteislevyltä ja uusi tuttavuus Jmbo, josta kirjoitimme täällä.

Lisää luettavaa