Snapchat-musavideoita, takahuonetunnelmia ja spontaania kohellusta – Rumba listasi ajankohtaisimmat kotimaiset artistit somessa

Suomalaismuusikot taitavat niin persoonallisen Instagram-brändin rakentamisen kuin viihdyttävän snäppäämisen.

07.07.2016

Rumban kesätoimitus istuutui saman virtuaalisen pöydän ääreen ja ryhtyi listaamaan omia some-suosikkejaan kotimaiselta musiikkikentältä.

Keskustelun myötä huomio kiinnittyi muutamaan asiaan. Ensinnäkin, persoonalla on väliä, oli kyseessä mikä somekanava tahansa. Lisäksi kotimainen rap-musiikki voi paksusti, ja se myös näkyy somessa edustavien muusikkojen joukossa varsin hyvin.

Alla muutamia tutustumisen arvoisia nimiä satunnaisessa järjestyksessä:

Kuka? Noah Kin (@iamnoahkin)
Miksi? Visuaalisesti tyylikäs Instagram-tili näyttää siltä, miltä Noah Kinin musiikki kuulostaa: harkitulta ja tummanpuhuvalta, mutta silti samanaikaisesti raikkaalta ja yllättävältä.

With a fan. #manofthepeople

Kuva, jonka NOAH_KIN_ (@iamnoahkin) julkaisi

Kuka? Adi L Hasla (@habiturientti)
Miksi? Adi L Hasla on ollut uransa alusta asti aktiivinen somessa. Hän huomioi sosiaalisen median kanavillaan ihailtavan hyvin myös faninsa. Adi L Hasla postailee Instagramissa seuraajiensa kuvia räppärin fanivaatteissa, kyselee mielipiteitä biiseistään snäpissä sekä järjestää Periscope-sessioita studioltaan. Adi L Hasla on räppäri, joka todellakin päästää kulissien taakse.

Kuka? Venior (@venior)
Miksi? Laulajalupaus Venior on someajan artisti. Sen tietää jo siitä, että hän kuvasi musiikkivideonsa kotimaisten huippusuosittujen tubettajien avulla Snapchattiin – ja tästä kaikesta koottiin myöhemmin perinteinen musiikkivideo. Veniorin Instagram heijastaa vuorostaan täydellisesti artistin persoonallista pukeutumistyyliä. Veniorin tiliä selaillessa mielessä kummittelee usein kysymys siitä, mistä nuo kaikki överivärikkäät vaatteet ovat oikein peräisin.

*wildflower* Pic by @yojcox

Kuva, jonka VENIOR (@venior) julkaisi

Kuka? Hätä-Miikka (@hatamiikka)
Miksi? Hätä-Miikka on Gaselleista tuttu räppäri. Tällä hetkellä hän toimii juontajana Bassolla, mutta normaalisti tyyppi pyörii melkeinpä missä sattuu. Hätä-Miikan snapchat sisältää omalaatuista huumoria, joka on usein “Very nice” tai sitten kunnon hyvää. Harvemmin mitään kovin epäviihdyttävää materiaalia. Hyvällä tuurilla saatat kuulla myös uutta musiikkia.

Kuka? Evelina (@evelinavirallinen)
Miksi? Jos olet ihmetellyt, mitä Slay tai On Fleek tarkoittaa, tsekkaa Evelinan tili, niin ymmärrät. Evelinan Instagram-tiliä dominoivat toinen toistaan kuumemmat selfiet, mutta kuvateksteissään laulaja kertoo avoimesti myös sen hetkisistä fiiliksistään sekä intoutuu välillä ottamaan kantaa yleisesti puhuttaviin asioihin, kuten ulkonäköpainesiin. Snäpissään Evelina järjestää myös faneilleen Q&A -sessioita, joissa häneltä saa kysyä (lähes) mitä tahansa.

? #ccocomania

Kuva, jonka evelina (@evelinavirallinen) julkaisi

Kuka? Ruudolf (@asfalttimyrsky)
Miksi? Ruudolf, joka huutaa lihamyrskyä. Jokaisen multishown katsoneen tai ihan muuten vaan Ruudolf-fanina itseään pitävän ehdoton seurattava. Paljon snäppejä studiolta, jonka olettaisi ainakin musiikkinörttejä kiinnostavan. Jos “tuntee” Ruudolfin, niin tietääkin jo mitä on luvassa. Asfalttisoturin olemus mahtuu juuri ja juuri matkapuhelimesi ruudulle. PS. Mikäli Ruudolfin seikkailut miellyttävät, kannattaa myös seksikäs_suklaa lisätä Instagramissa ja/tai snäpissä seurantaan. Seksikäs-Suklaa on Bandida-hittinsä avulla valloittamassa musiikkilistoja, mutta komiikan puolella mies on silti vahvimmillaan.

Video, jonka @asfalttisoturi julkaisi

Kuka? Heikki Kuula (@heikkikuula)
Miksi? Heikki Kuula hallitsee Instagramin käytön. Räppärin tili on monipuolinen sekoitus keikkakuvia, siviilielämää ja huumoria. Taiteen maisterina Kuula osaa esimerkillisen tavan julkaista putkeen kuvan aamupalan syömisestä, Vladimir Putinista ja keikasta. Kuulan seikkailussa ovat mukana myös tietyt vakiohahmot, jotka tavalla tai toisella tulevat tutuiksi. Huumorista antaa esimerkin parhaiten kenties tämä Instagram-kuva.

#Sultan

Kuva, jonka Heikki Kuula (@heikkikuula) julkaisi

Kuka? Sanni (@sannivirallinen)
Miksi? Oman elämänsä yksisarvinen ja tämän hetken suosituin naislaulaja Sanni on tehnyt Instagramistaan täysin itsensä näköisen. Tili toimii myös hyvänä esimakuna Sannin keikoille, jotka ovat täynnä vauhtia, asennetta ja värikkäitä asuja. Mimmin bongaa melko usein myös yläilmoista.

Vahinko meni tänään kultaa! Apua jee! ? #vahinko

Kuva, jonka SANNI (@sannivirallinen) julkaisi

Kuka? Anssi Kela (@anssikela)
Miksi? Anssi Kela on sympaattinen ja helposti lähestyttävän oloinen hahmo, jonka some-tilien parasta antia ovat videot. Laulajan snäpistä saattaa bongata esimerkiksi ruokaohjeita, mutta yhtälailla rokkisetä striimailee musisointiaan suvereenisti omasta kellaristaan koko Suomelle – tai ainakin suomalaisille facebookkaajille.

Hyvää juhannusta ja terveisiä täältä mesotsooiselta kaudelta!

Kuva, jonka Anssi Kela (@anssikela) julkaisi

Kuka? Ville Galle (@vikidiviiminen)
Miksi? JVG:n hulluttelija ja kaikkien rakastama hymypoika, joka itse asiassa opetti edellä mainitun Vain Elämää -leirikaverinsa Anssi Kelan aikoinaan snäppäämään. Tyylilleen ominaisesti Ville Galle ei kainostele, eikä varsinkaan snäpissä. Räppärin snapchat-tili päästää fanin mukaan aina keikkamatkoilta jääkiekkomatsien pukuhuoneisiin ja sieltä rankkojen viikonloppujen jälkeen suosikkiraflan keittiölle.

Kävin mysteeriveskana maikkarin kisastudiossa! #hehkuu #tarkenee #mtv3

Kuva, jonka PME (@vikidivillegalle) julkaisi

Jutun kuvituskuvat ovat peräisin artistien Instagram-tileiltä.

Lisää luettavaa