Suomalaisen musiikkibisneksen nykytila: Ohjelmatoimiston ja levy-yhtiön operatiivinen johtaja etsii kultalevyjä kirpputorilta

Rumban verkkotoimittaja joutui hieraisemaan silmiään aamulla Facebookin avatessaan. Eteen osui Vinyylikirpputori-ryhmään lisätty ostoilmoitus, jossa etsittiin minkä tahansa artistin kultalevyä. Ilmoituksen jättäjä oli tuttu mies suomalaisesta musiikkimaailmasta, Fullsteamin operatiivinen johtaja, Johannes Kinnunen.

Levymyynnin sakkaamisesta ja keikkojen yleisökadosta on maalailtu piruja seinille jo vuosien ajan. Onko kotimainen musiikkibisnes todellakin osunut niin lujaa aallonpohjaan, että mies, jolla on näppinsä pelissä läpi musiikkikentän hämyisestä undergroundista aina kirkkaimpaan mainstreamiin, joutuu etsimään kultalevyjä kirpputoreilta.

“Koska olen epäonnistunut muusikko ja päätynyt järjestämään tapahtumia, tämä on ainoa mahdollisuus saada jalometallia seinälle”, Kinnunen kommentoi Rumballe.

Humoristisessa vastauksessa piilee toki totuuden siemen. Nämä taustalla raatajat, jotka yhdistävät fanit idoleidensa kanssa, jäävät nuolemaan näppejään mitä näihin muistoesineisiin tulee. Tämä tulee siis henkilökohtaiseen käyttöön?

“Ihan omalle seinälle tai vaikka kesämökille. Tämä on ollut pitkäaikainen projekti, joka tuli taas äsken mieleen. Toki niitä on jossain Huuto.netissä myynnissä, mutta en halua maksaa itselle merkityksettömän artistin kultalevystä useita satasia.”

Mikäli seinälläsi, autotallissasi, häkkivarastossasi tai legendaarisena kultalevyn säilytyspaikkana pidetyssä wc:ssäsi lojuu ylimääräinen kultalevy, ojenna auttava kätesi.

“Ainoastaan vinyylilevyt huomioidaan, eli cd- tai kasettiversiot eivät kiinnosta”, Kinnunen tarkentaa. Niitä voi tarjota sähköpostitse osoitteeseen: [POISTETTU PÄIVITYKSEN JOHDOSTA].

PÄIVITYS 23.3.2016 klo 15.30: Internet on hieno asia ja ihmiset ihmeellisiä! Saimme juuri tietoomme, että Kinnunen on saanut kultalevyn kotiinviemisiksi. Kiitos! Onnea!