Valitse Viron paras biisi ja voita kahden hengen VIP-paketti Tallinn Music Weekiin

Miltä kuulostaa tämän päivän virolainen indiemusiikki? Kuuntele Rumbablogissa Tallinn Music Weekin esiintyjien biisejä ja äänestä niistä mielestäsi parasta. Jos onni potkaisee, voit voittaa VIP-paketin kahdelle Tallinn Music Weekiin. Palkintoon sisältyy festivaalipassien lisäksi majoitus neljän tähden hotellissa koko tapahtuman ajaksi.

Esittelytekstit ja kuvat: Tallinn Music Week

Tallinn Music Week täyttää 25.–27. maaliskuuta Viron pääkaupungin klubit kymmenillä yhtyeillä. Showcase-festivaalilla nähdään paikallisten nimien lisäksi kuusi suomalaista bändiä: Amorphis, Jesse, Rubik, The Souls, Eläkeläiset ja Tukkanuotta.

Alla olevassa mediasoittimessa on kuunneltavana 12 biisiä Tallinn Music Weekin virolaisilta esiintyjiltä. Kuuntele kappaleet, lue esittelytekstit, valitse suosikkisi ja osallistu äänestykseen täällä 23.3. mennessä.

Äänestäneiden kesken arvotaan Tallinn Music Weekiin kahden hengen VIP-paketti. Palkinto sisältää festivaalipassit, joilla pääsee vapaasti kaikille keikoille, sekä majoituksen koko tapahtuman ajaksi neljän tähden hotellissa Tallinnan ydinkeskustassa.

Biisiäänestyksen tulokset kerrotaan Rumbablogissa torstaina 25. maaliskuuta. Tallinn Music Week -kilpailun voittajaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä heti äänestyksen sulkeuduttua.

(Jos et näe alla mediasoitinta, lataa uusin Flash-versio.)
1. Antonina: Pakike (singli versioon)
Antonina on trio, joka soittaa suoraviivaista, hurmaavaa ja hieman japanilaisvaikutteista synapoppia koneiden, kosketinsoitinten, kitaran ja laulun voimin. Antonina oli lähes kymmenen vuotta laulaja-lauluntekijä Helene Vetikin makuuhuoneprojekti, kunnes se kasvoi viime vuonna trioksi. Marraskuussa yhtye soitti ensimmäisen keikkansa, kun he lämmittelivät newyorkilaisduo Hecubaa Odessa Popin klubi-illassa.
2. Iiris: Astronaut
Iiris on nuori laulaja-lauluntekijä, jolla on kunnianhimoisia unelmia. Hänen esikoisalbumiaan on ollut työstämässä myös hullu tiedemies, tuottaja ja biisintekijä Ago Teppand. He pyrkivät luomaan jotain erityistä, ja tavoitellessaan sitä he ovat uskaltautuneet salaiseen ulottuvuuteen, jossa pop, rock, innovaatiot, syntetisaattorit, klassinen piano, elektroniset äänimaisemat, tarttuvat melodiat, satunnainen hulluus, järjetön kauneus, zombit, kissat ja yksisarviset sulautuvat yhteen.
3. Malcolm Lincoln: Me Ztill Ztands
Malcolm Lincoln on uusi elektropopryhmä, jota luonnehtivat täydellisyyteen hiottu synkronisoitu liikehdintä sekä uljaat asut. He voittivat Eesti Laul 2010 -kilpailun, joka on Viron kansallinen esikarsinta vuoden 2010 Euroviisuihin. Ottakaa tämän sokerisen esittelyn sekaan hyppysellinen suolaa – oikeastaan he ovat puhdasverinen alternative-akti. Heidän Euroviisu-videonsa Siren-kappaleesta löytyy täältä.
4. Kreatiivmootor: Voyageurs
Kreatiivmootor (”luova kone”) tulee Tallinnasta, Tartosta, Wienistä ja muista maailman kaupungeista. Kriitikot ovat luokitelleet Kreatiivmootoria termeillä ”(neo)dada”, ”free pop”, ”weird shit”, ”avant-punk” ja niin edelleen. Heidän musiikkiansa on yhdistetty niin krautrockiin, varhaiseen industrialiin, psykedeeliseen rockiin, outoon folkiin kuin pelottavaan ambientiin.
5. Junk Riot: Headache
Junk Riot on neljän hengen garage/indie/experimental-bändi Tallinnasta. Heidän soundinsa rakentuu korkeaäänisisten lauluosuuksien ja raskaasti pitch- ja delay-efekteillä väritettyjen kitaroiden ympärille. Nykyisin Junk Riot on tunnettu nimi Viron indie-skenessä. Heillä ei ole levytyssopimusta eikä virallisia julkaisuja, vaan he ovat päässeet asemaansa pelkästään suusta suuhun -menetelmän ja kahden MySpace-biisin avulla.
6. Mimicry: Heat
Kuvitelkaa, että Kate Bush liittyisi elektrobändiin, tai – mikä vielä parempaa – Lene Lovich siirrettäisiin digitaaliaikaan. Mimicryn perusti vuosia sitten tietokoneintoilija Paul Lepasson. Lopullisesti yhtye pakeni indien hämäristä, kun laulaja Kene Vernik toi tervetullutta väriä viime vuoden muuten melko turvallisen ja tylsän Idols- ja X Factor -tyylisen Eesti otsib superstaari -kilpailun finaalikierroksille.
7. Fuck Yuo I Am a Robot: Roughly Four-Sided
Fuck Yuo I Am a Robot on duo, joka edustaa elektron voimakassoundisempaa osastoa. He säveltävät musiikkinsa pallottelemalla bittejä verkon yli bändin jäsenten fyysisen välimatkan vuoksi. Pääasiassa Fuck Yuo I Am a Robot välittää ihmisille tuotantoaan live-esityksillä, joita he ovat tähän mennessä tehneet Virossa, Hollannissa ja Saksassa.
8. Badass Yuki: ”Changeling”
Badass Yuki on kahden lukiolaisen, Mart Avin ja Paul Sildin, hengentuote. He tappavat aikaansa luomalla lo-fi-henkisiä sävelmiä. Badass Yukin äänimaailma on monimuotoinen ja jatkuvasti muuttuva. Se poukkoilee jossakin post-punkin, noisen ja tanssittavan eklektisen popmusiikin välillä.
9. Tolmunud Mesipuu: Kui Ma Leian Sind Magamas
Tolmunud Mesipuu tarkoittaa ”pölyistä mehiläispesää”. Vieraita kieliä, kuten viroa, ei heidän keikoillaan paljon kuulla. Kolmimiehinen yhtye kun soittaa täysin instrumentaalista musiikkia. Joidenkin mielestä se tosin on vain mentaalista. Kriitikoiden kehuma TM:n debyyttialbumi maalaa hypnoottisen, riitasointuisen ja maanisen maiseman – se voisi hyvin olla unohtuneesta 70-luvun kulttiroskaleffasta, jota ihmiset katsovat pelkän soundtrackin takia.
10. Winny Puhh: Kala tatt
Älkää sekoittako heitä yksinkertaiseen sarjakuvanalleen, sillä Winny Puhh on oikea hyökkäysyksikkö, joka on kasvatettu parhaalla mineraalivedellä, jota tämä planeetta on koskaan tuottanut (Värskan). He pakottavat määrätietoisesti raajat liikkeelle aseilla, jotka vaihtelevat brutaalista heavy metalista scootermaiseen teknoon. Ja tietysti balkanilaisiin rytmeihin, koska Winny Puhh tulee Viron valtakunnan eteläosista.
11. Tharaphita: Iidsetel Sunkjatel Radadel
Vuonna 1995 ideasta tuli totta, kun Ank, monessa underground-bändissä vaikuttanut laulaja-kitaristi, päätti perustaa oman yhtyeen. Hän halusi luoda musiikkia, joka on lähimpänä hänen sieluaan: yhdistää black metalia ja muita metallityylejä pakanafolkin elementteihin, ja tehdä sen suoraviivaisella, riisutulla ja alkuperäisellä tavalla. Tharaphita tunnetaan yhtenä Baltian vahvimmista livebändeistä.
12. JMKE: Tere Perestroika
Yli kahden vuosikymmenen sinnikkään keikkailun ja levyttämisen jälkeen nämä Stupido-levymerkin veteraanit pitävät kiinni luovista aseistaan: terävistä, vihaisista, satiirisista ja ajatuksia herättävistä sanoituksista, jotka ruoskivat rajusti modernin burgerikulttuurin etiikkaa. Tekstit yhdistyvät kyynisiin soundeihin ja kapinallisiin hardcore-tunnelmiin, jotka muistuttavat Dead Kennedysin kulta-ajoista.
Osallistu äänestykseen 23.3. mennessä täällä.

Tallinn Music Week Virossa 25.–27.3.