Vanha rakkaus janottaa

Stam1nan Antti ”Hyrde” Hyyrynen listasi mielestään parhaat suomalaiset rocklevyt kautta aikojen. Onpa Lemin miehellä laaja maku! Lue koko juttu uusimmasta Rumbasta (16/2010) !

Kuva: Hilla Kurki


Stone: No Anaesthesia! (1989)

”Stone oli miulle syy aloittaa heavyn diggailu ja soittaminen. Yhtyeen soundi on pysynyt täysin omaperäisenä, rankkana ja kuulaana läpi vuosien. Omistan tämän tietysti sekä cd:nä että vinyylinä.”

Stone: Stone (1988)

”Olin kahdeksan, ja isoveljeni kertoi tämän olevan kotimainen yhtye. En uskonut, ennen kuin näin jätkien nimet kansissa. Kitarasoundissa on jotakin pelottavaa ja hypnoottista. Stay stoned!

Stone: Emotional Playground (1991)

”Surumielinen pohjavire kuultaa teknisesti ylivertaisen suorituksen siivilöimänä korvakäytävään. Olin aidosti surullinen, kun kuulin tämän jääneen viimeiseksi Stone-plätyksi.”

Stone: Colours (1990)

”Vähiten paras Sten-skivor, mutta silti parasta Suomesta. Kun huomasin jokaisen kappaleen sisältävän sanan ’colours’, ymmärsin taiteen tekemisestä sen, että myös albumi voi olla kokonaisuus.”

Rytmihäiriö: Surmantuoja (2010)

”Syy ottaa tämän bändin logo tatuointina. Hiottua osaamista, heavyn ydinasioiden parissa pitkään kypsynyttä punkia, joka heruttaa kuulijasta viimeisetkin rubiininpunaiset kyyneleet pulloon.”