Voita Ukkosmaine keikalle kotiisi

Karaoke-dvd:t, singstarit ja rockbandit ovat menneen talven lumia. Nyt voit saada olohuoneeseesi illanviettoa piristämään ihkaelävän joensuulaisen diskopop-duon!

Kuva: Tomi Palsa

”Oletteko te tosissanne?” kysyy Klaus Thunderin ja Wilhelm Meisterin muodostama joensuulaisduo Ukkosmaine uuden albuminsa nimessä.

Nyt meiltä voisi kysyä samaa. Päätimme nimittäin järjestää kilpailun, jonka voittaja saa Ukkosmaineen keikalle omaan kotiinsa. Vaikkei olohuoneessa olisi aareittain tanssiparkettia, ei hätää: kompakti duo-kokoonpano sopii pienempäänkin yksiöön.

Kosketinsoittaja Wilhelm Meister, millainen ihminen ylipäätään haluaisi Ukkosmaineen olohuoneeseensa?

”Sellainen, joka tykkää musiikistamme ja haluaa nähdä bändin keikan intiimeissä olosuhteissa. Ja voisiko omaa olohuonetta intiimimpää keikka-areenaa ollakaan?”

Tässä kohtaa lienee syytä ilmoittaa, että Rumba ei ota vastuuta mahdollisesta naapurisovun rikkoutumisesta tai virkavallan väliintulosta.

Hoituuko keikka olohuonevolyymilla vai pitääkö pelätä häätöä, jos kilpailun voittaa joku kerrostaloasukki?

”En usko, kunhan yleisö ei itse villiinny huutamaan ja polkemaan tahtia lattiaan. Emmehän me mikään kovaääninen bändi lähtökohtaisesti ole.”

Saako keikalla esittää biisitoiveita?

”Tietenkin, mutta pitää katsoa vähän mukaan otettavan instrumentaation ja oman muistin mukaan, että mitkä toiveista saadaan taittumaan. Meidänkin tuotannostamme kun alkaa jo löytyä melkoisesti biisejä, joista osaa ei ole soitettu vuosikausiin.”

Mikä on erikoisin paikka, jossa Ukkosmaine on tähän mennessä esiintynyt?

”Ensimmäisenä mieleen tulee Niinivaaran vanhan vesitornin katto Joensuussa. Olimme Klausin kanssa istuskelemassa kevätiltana kyseisellä katolla, kun läheisestä puistosta saapui ensi-iltabileitä viettävää teatteriporukkaa, joka pyysi meitä esittämään muutaman kappaleen. Suostuimme sillä ehdolla, että joku järjestää paikalle soittimen. Kohta joku toi akustisen kitaran, ja soitimme katolta käsin lämmintunnelmaisen pikkukeikan pimenevässä Niinivaaran illassa.”

Osallistu kilpailuun klikkaamalla tätä linkkiä ja kertomalla, miksi Ukkosmaineen pitäisi soittaa juuri sinun kotonasi. Vastausaikaa on toukokuun loppuun asti, ja keikka järjestetään, kun se kaikille osapuolille parhaiten sopii.

Ukkosmaine keikalla
12.5. Oulu, Levykauppa X (klo 17)
12.5. Oulu, 45 Special
14.5. Joensuu, Levy-Eskot (klo 17)
14.5. Joensuu, Karjalantalon Kellari
28.5. Tampere, Telakka
18.6. Lieksa, Beach Party
1.7. Kuopio, Henry’s Pub
17.7. Joensuu, Ilosaarirock
14.8. Joutseno, Kontufolk
3.9. Helsinki, Kissojen yö
9.9. Nurmes, Juhlateltta
10.9. Raahe, Rytmikellari