Vuoden hämmentävin keskustelu: ”mediapersoona” Jouko Piho etsii musafoorumilta apua musiikkiuralle

”Profetiamaisella” blogikirjoittelullaan seuratuksi nettipersoonaksi noussut Jouko Piho on viimeisten kuukausien aikana luonut uraa myös kirjoittamalla omalla nimellään musiikkiaiheisille keskustelufoorumeille. On aika tutustua lähemmin tähän vuoden mediatapaukseen!

Kuva: uusisuomi.fi

Loviisalainen Jouko Piho on 65-vuotias eläköitynyt luokanopettaja, entinen kristillisdemokraatti, nykyinen oman Suomen Laillisuuspuolueensa perustaja ja puheenjohtaja. Piho on tullut tunnetuksi Uusisuomi.fi -sivuston Puheenvuoro-palstalla pitämästään blogista ja siinä julkaisemistaan kärkkäistä mielipiteistään.

Bloginsa lisäksi Piho osallistuu innokkaasti myös netin keskustelupalstoille, etenkin jos puheenaiheena on mies itse.

Tästä aukeaakin hulvattomuuden aarrearkku.

Piho nimittäin liittyi ensin Punk in Finland -keskustelufoorumille huomattuaan nimeään googlettamalla, että miehestä keskustellaan kyseisellä areenalla. Blogissaan Piho perusteli PiFiin liittymistä näin:

Olen ollut mukana sen takia, että mukana on paljon myös asiallisia ihmisiä, jotka tekevät minulle kaikenlaisia kysymyksiä, mutta eniten Raamattuun ja uskonasioihin liittyviä kysymyksiä. Olen kokenut olevani siellä eräänlainen evankelista, apologeetti ja Raamatun opettaja. Kyselyn mukaan 64 % PiFin foorumilaisista haluaa minun kirjoittavan siellä, vaikka he ovatkin ajatuksiani vastaan. Kai minä olen heille jonkinlainen isähahmo, jota vastaan on mukava kapinoida.

No, sen jälkeen tapahtui sitten kaikenlaista, kuten PiF:n viestiketju, jonka pohjalta Piho harkitsi blogissaan rikosilmoituksen tekemistä kunnianloukkauksesta.

Sen lisäksi PiF:illä nähtiin muun muassa foorumin käyttäjien tekemiä, Pihon innoittamia levykansikuvia.

Piho ei kuitenkaan lopulta rikosilmoitusta tehnyt ja hän jättäytyi sittemmin sivummalle PiF-kirjoittelusta.

Herran saaga musiikkifoorumikirjoittelussa ei kuitenkaan suinkaan loppunut siihen, vaan mies on nyt löytänyt mielipiteilleen uuden areenan.

PiF:llä kävi ilmi, että Piho on monien lahjakkuuksiensa ohella myös harrastelijamuusikko, omien sanojensa mukaan hyväkin:

No, onhan minulla musiikkia. Mutta kukaan ei ole ollut kiinnostunut musiikistani. Paitsi kaikki ne, joille olen soittanut kappaleitani kotona. Viimeisin on se kipale, jonka lähetin vuosi sitten Euroviisukarsintoihin. Se on minulla CD-levyllä.

Se on rautaa ja tunnetta. Se kertoo vanhemman miehen unista, joissa hän suutelee nuoruutensa rakasta – mutta siis vain unessa – Laulun nimikin on ”Only in my dream”. Samalla vanhempi mies katuu syvästi nuoruuden ratkaisuaan, että jätti naisen, mitä hän on katunut koko ikänsä, mutta minkäs teet, nainen voi olla mukana enää vain haaveiden unissa.

Mutta kuka tällaisesta olisi kiinnostunut? Varsinkaan kuulematta sävellystä, joka on monien mielestä kaunis ja vaikuttava. Jos joku olisi, niin siinä olisi melkoínen hitti. En tiedä mitä tehdä.

Piho sitten huomasi (googlettamalla nimeään), että miehen salatusta musiikkiurasta kirjoitellaan Street Spirit -musafoorumilla. Ja tottahan toki Piho liittyi foorumille ja alkoi oitis aktivoitumaan.

Street Spiritillä Piho on etenkin kysynyt neuvoja orastavan musiikkiuransa edistämiselle, esimerkiksi siitä, kannattaisiko hänen lähettää ylempänä mainittu sävellyksensä cd-levyllä suoraan levy-yhtiöille. Foorumin muut käyttäjät ovatkin sitten neuvoneet Pihoa parhaansa mukaan, aina Soundcloud- tai Youtube -profiilin luomisesta oman levy-yhtiönsä yhteystietojen antamiseen.

Pihon mukaan miehellä on nimittäin pöytälaatikossa melkoisen huikeaa materiaalia:

Mutta kuka uskoisi minuun? Se joka uskoisi, voisi tahkoa miljoonia. 65-vuotias originelli eläkeläisopettaja, tosissaan uskova ja profetioista puhuva fundis, hullu tai sitten nero, jo melkoisen tunnettu internetpersoona, joka tekee vielä musiikkiakin, säveltää, sanoittaa, laulaa ja soittaa itse kappaleensa… Ketä nyt sellainen kiiinnostaisi. Paitsi sellaista joka haistaa markkinaraon.

Nämäkään herran kuvaukset omasta musiikistaan eivät ainakaan laske odotuksia:

Tiedän, että olisin esim. TV:ssä melkoinen esiintyjä, mutta kukaan ei ole vielä löytänyt minua sinne. No, senkin aika tulee aikanaan.

Minä voin tehdä laulun hetkessä mistä tahansa vaikka yhden sanan pohjalta. Olen tällä kyvylläni hämmästyttänyt jo monia sukulaisiani.

Koko ”Piho PiFfillä ja Street Spiritillä” -saagan mahtavin huipennus on kuitenkin seuraavanlainen:

SS:llä omalla nimellään kirjoittelevan Pihon todellinen identiteetti kyseenalaistettiin ja epäiltiin, että kyseessä olisi jonkun toisen kirjoittajan luoma pila. Yksi kirjoittajista sitten ehdotti, että todistaakseen olevansa ”oikea” Piho, voisi herra laittaa seuraavan Uusi Suomi -bloginsa otsikoksi ”Hööj!”.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Pihohan se siellä toden totta kirjoittelee oikeasti, nimittäin Street Spiritin toiveiden mukaisesti tässä on aiheesta miehen itsensä kirjoittama todiste omassa blogissaan!

Pakko sanoa, että kerrassaan mahtavaa settiä koko keskustelu, sekä PiF:llä että Street Spiritillä.

Seuratkaamme mielenkiinnolla tämän vuoden mediatapauksen edistymistä!