Vuoden turskein levynkansi, ehdokas #3

Ei kantta karvoihin katsominen, voisi joku todeta oululaisen Tuiran miliisin toisen studioalbumin julkisivusta. Silti se oli liikaa MySpacen sisältövahdeille. Tätä blogipostausta ei suositella alaikäisille.

Kuva: Mikko Kanninen

Tuiran miliisin toisen studioalbumin kansitaide kuvastaa oivallisesti oululaisten levyä, jonka nimi on Realismin kauneus. Tosin täyttäisi se tehtävänsä myös oululaisena maineeseen nousseen, nykyisin Turussa asuvan Kauko Röyhkän Majavalakki-singlenkin kantena.

MySpacesta kansikuva poistettiin yhtyeen mukaan ”noin kuukauden sisällä”. Sen jälkeen palveluun laitettiin tämä retusoitu versio, mutta sekään ei läpäissyt sensuurin seulaa.

Niin turski kuin kansi onkin, markettilaareihin se toisi raikkaan tuulahduksen pompatessaan silmille photoshopilla puleerattujen ladygagojen ”rohkeiden” kansien välistä.

Jos joku erehtyy pitämään tätä kantta vain matalaotsaisena amishuumorina, hänelle mainittakoon, että Tuiran miliisin laulaja-kitaristi Erkki Seppänen on valmistunut Oxfordin yliopiston Christ Church -collegesta pääaineinaan yleinen kielitiede ja Venäjän kirjallisuus.