Vuoden turskein levynkansi, ehdokas #5

Tarja Turusen tulevan levyn ensimmäisen singlen kansi täyttää kevyesti turskiuden määritelmän.

Kuva: Paul Harries

Muistaako tai omistaako joku vielä Tarja Turusen vuonna 2007 ensimmäisen varsinaisen soololevyn My Winter Stormin, jolta löytyi muun muassa Alice Cooper -cover Poison.

Nyt Tarja on palannut ja julkaisee syksyllä toisen soololevynsä What Lies Beneathin. Vaikka itse levy ei liene syksyn odotetuin levyuutuus ainakaan tässä päässä, sen singlejulkaisu Until My Last Breath saa nostamaan kiinnostustuntosarvet pystyyn. Levyn kannessa on nimittäin turskiuden rajat kevyesti ylittävä lumikkipastissi, joka on somistettu asianmukaisilla fonteilla.

Diskopallon kanssa kukkaispedillä makaava Turunen on niin absurdi näky, että sitä ihmetellessä päässä pyörivä kysymys on lyhyt ja ytimekäs: miksi?

Tuntematon lähde on sosiaalisessa mediassa tiedustellut, kuullaanko b-puolena Sophie Ellis-Bextorin hitti Murder on the Dance Floor. Vai pyritäänkö tanssimusiikkia kenties pitämään symbolisin keinoin Tarjan kiellettynä hedelmänä tai ex-Nightwish-laulajattaren tappavana myrkkynä.

Tähän kysymykseen vastausta odotellessamme voimme kuitenkin ihailla tätä levynkansitaiteen merkkiteosta. Tarja ja Until My Last Breath, olkaa hyvä!