Vuoden turskein musiikkivideo – ehdokas #1

Tässä kotimaisessa lähiöräpin klassikossa on kaikki elementit paikoillaan kurkipotkuista ja vesurinheiluttelusta lähtien. SMC Hoodratsin video julkaistiin jo joulun alla, mutta mitä sitten. Pari viikkoa sinne tai tänne. Erä-koiran sanoin: ”Ihan vitun jepa!”

Kuva: Skatemaniacs

SMC Hoodratsin skeittileffan introksi tehty lähiöräppivideo räjähti järjettömäksi hitiksi, eikä todellakaan syyttä. Nyt sitä on katsottu YouTubesta jo käsittämättömät yli 140 000 kertaa.

”Pohjois-Helsingin nuggetien” videolla on vesureita, vasaroita ja vaarallisia tilanteita, kuten hidastettuja kurkipotkuja ja romaninuorten karate-esityksiä. Vakuuttavan hahmogallerian ehdottomaksi päätähdeksi nousee videon loppupuolella päräyttävän entreen tekevä Erä-koira.

37-vuotiaan kannelmäkeläisräppärin tarunhohtoisen tahmea flow ja hänen karusta arjesta kertovat ”riiminsä” koukuttavat heti: ”PL-säädöistä foliopesämuna, uudet sterkat, ihan vitun jepa! / Osaan pari hyvää turvotuskikkaa, satoi paskoi essoi, siitähän flippaa.”

Erä-koira on noussut puheenaiheeksi niin Basson foorumilla kuin Punk in Finlandissa. Hänen Simo Vaatehuoneella -tyyppisen sormimerkin höystämästä ”ihan vitun jepa” -sloganistaan on tietyissä piireissä kasvanut jo Kummelin hokemien kaltainen kestoriesa. Teksti-T-paitoja ja huumorilippiksiä odotellessa.

Erä-koira ei ole jäänyt pelkäksi netti-ilmiöksi, vaan Mervi Vuorela haastatteli häntä jo tuoreimpaan Nyt-liitteeseenkin.

Jos sivistyksessäsi ammottaa vielä tämän videon kokoinen aukko, täytä se joko YouTubessa tai Vimeossa.