Arviossa Astrid Swan: Hits (Pavement for Girls) – Soliti-lafkan ensijulkaisu sai kriitikon polvilleen

24.08.2011

”Tunnelma on kuin koleaan tehdashalliin pystytetyssä melankolisessa kasaridiskossa. Jos Swanin ylidramaattisuus onkin joskus ärsyttänyt, uudella levyllä se toimii”, kirjoittaa Anna Brotkin arviossaan.

Teksti: Anna Brotkin, kuva: Soliti

Astrid Swan: Hits (Pavement for Girls)
Soliti

Covereiden kuningatar on löytynyt.

Nick Trianin luotsaaman Solitin ensimmäinen julkaisu, Astrid Swanin Pavement-versioinneista koostuva Hits (Pavement for Girls), ei voisi onnistua paremmin. Siinä missä coverlevyt sortuvat usein persoonattomasti imitoimaan alkuperäisiään, Astrid Swan kuulostaa vahvasti Astrid Swanilta eikä Astrid Swanilta, joka yrittää kuumeisesti kuulostaa Pavementilta. Tämähän on coveroinnin idea.

Kaikki biisit ovat pullollaan tyylikkäitä yksityiskohtia. Mielenkiintoisimmat väreet saavat aikaan Shady Lane ja Box Elder. Swan on ehdottomasti yksi Suomen mielenkiintoisimmista englanniksi laulavista sooloartisteista, ja uutukainen vain vahvistaa naisen asemaa.

Tunnelma on kuin koleaan tehdashalliin pystytetyssä melankolisessa kasaridiskossa. Jos Swanin ylidramaattisuus onkin joskus ärsyttänyt, uudella levyllä se toimii. Musiikissaan elektronisempaan suuntaan kääntyneen Swanin laulusoundi istuu hienosti uuteen, kulmikkaampaan ympäristöön.

Järkyttävän hyvä levy koukuttaa ja jättää jälkeensä ihanan kihelmöinnin. Mikä parasta, se pakottaa kuulijan syventymään sekä Swanin että Pavementin tuotantoon.

Arvio on julkaistu Rumbassa 11/11.

Lisää luettavaa