Aihe: Haastattelut

Huutokertsejä surullisella twistillä – haastattelussa LCMDF

Harva pystyy laulamaan ”You’re just a motherfucker” niin suloisesti ja iisisti kuin Emma Kemppainen tekee Another Sucker -biisillä. Kyseinen popintäyteinen tanssikipale oli ensisingle tällä viikolla ilmestyvältä LCMDF:n toiselta albumilta. Sad Bangers kertoo levyn teeman jo nimessään: biisit ovat poppia täynnänsä, mutta riveiltä löytyy synkempiäkin sävyjä.

Mitä muuta levy pitää sisällään? Sen meille kertovat LCMDF:n Emma ja Mia Kemppainen. Muista painavista asioista, kuten musiikkikentän seksismistä, Emma Kemppainen puhuu räppäri Yeboyahin kanssa perjantaina ilmestyvässä Rumbassa (3/18).

Soittolista: Yona – Ei helppoa reseptiä

Soitimme maaliskuussa Ghetto-singlen julkaisseelle ja Yona:7-levyään valmistelevalle YONALLE muun muassa feminististä r&b:tä, poliittista jazzia ja iskelmäpoppia. Hän varoitteli, ettei uskalla nykyään sanoa ”mitään mistään”, mutta kertoi silti kantansa esimerkiksi feminismistä, Spotify-popista ja tangokuninkaallisten kohtelusta.

Uusi alku – haastattelussa Disco Ensemblen ja Ruusut-yhtyeen Miikka Koivisto

Disco Ensemblessa uransa aloittanut MIIKKA KOIVISTO vaihtoi kitarat syntikoihin ja on nyt uudessa nousussa indietaivaalla. Viime aikoina Koivisto on tehnyt suomenkielistä elektronista poppia Ruusut-yhtyeessä ja osallistunut Paperi T:n kakkoslevyn tuottamiseen. Hän on mukana myös Normal Lifessa ja Hisserissä, ja aloitti helmikuussa YleX:llä vaihtoehtomusiikin erikoisohjelman. Tärkein Koiviston tekemistä ohjaava voima on tunne.

Rinnakkais­universumin musiikkia – sukellus Paavoharjun maailmaan

Savonlinnalainen PAAVOHARJU on yksi suomalaisen vaihtoehtomusiikin erikoisimpia tarinoita. Yhteiskunnan ulkopuolella sekoilleen kaveriporukan albumeista tuli kansainvälisiä kulttiklassikkoja, joiden suosio poiki liudan ulkomaankeikkoja ja melkein levytyssopimuksen ison indieyhtiön kanssa. Nyt tämän porukan vaiheet on koottu antologiaksi nimeltä Tuote. Kirja kuvaa eräänlaista savonlinnalaista rinnakkaistodellisuutta ja avaa Paavoharjuunkin liitettyjä myyttejä – tai ainakin yrittää tehdä niin. Siihen tämä juttukin pyrkii.