Kantaako The xx:n tie vielä nettihypen jälkeenkin? Tsekkaa pari uutta biisiä ja päättele itse

21.05.2012

The xx on ratsastellut jo kolmen vuoden ajan debyyttilevynsä hypen harjalla, jota blogosfääri on pitänyt aaltojen lailla terhakkaasti yllä. Enää ei tarvitse turvautua pelkästään yhteen puhkihehkutettuun plättyyn, vaan brittitrio on pamautellut vihdoin ilmoille upouusia biisejä tulevalta kakkoslevyltään.

Kuva: XL Recordings

Lontoossa 2008 perustettu The xx julkaisi debyyttialbuminsa vuotta myöhemmin. Xx-levy nousikin sitten kriitikoiden ja blogosfäärin Vuoden 2009 Top -listoille kuin pohjoiskorealainen raketti ja indie-trio on paistatellut jo kolmisen vuotta kyseisen albumin hekumoissa. Keikkaakin on pukannut hyvin, niin kuin pukkaa tänä kesänä Suomenkin kamaralla Ilosaarirockissa.

Tänä vuonna on sitten luvassa se ”vaikea toinen albumi”. The xx:n kakkosalbumia odotellaankin monessa meeediassakin kieli pitkällä ja levylle on ennakkoon jo hätyytelty paikkaa kisassa ”vuoden parhaasta levystä”.

Eipä mennä vielä asioiden edelle kuitenkaan, sillä nyt on keikkatallenteiden muodossa kuultavana parit ekat maistiaiset tuolta kakkoslevyltä.

Tuossa sivun alaosassa ne nyt sitten olisivat katsottavana. Toinen biisi kantaa nimeä As I Am, mutta toinen on vielä nimeämätön. Ainakin toimittajakolleegan mukaan kaiken hämyisyyden alta olisi kuultavissa jonkinlaisen modernin unipopin ja Beach House -yhtyeen kaltaisia vaikutteita. Tsekkaa alta.

Lisää luettavaa