North Mississippi Allstars julkaisi uutuutensa Washingtonissa

02.02.2011

Lahjakkaan yhtyeen uuden albumin julkaisulle oli komeat puitteet.

Teksti Pasi Tuominen, kuva NMAllstars.com

North Mississippi Allstars juhlisti viimeisimmän kiekkonsa Keys to the Kingdom ilmestymistä Yhdysvaltain pääkaupungissa Washington DC:ssä. Paikkana oli DAR Constitution Hall vain kivenheiton päässä Valkoisesta talosta.

Bändi ei ollut Washingtonin tiistai-illassa kuitenkaan pääosassa, sillä heidän osuutensa rajoittui 35 minuutin lämppärisettiin. Allstarsien jälkeen lavalle astui Robert Plant & The Band of Joy.

”Tämä päivä on meille iso, koska uusi albumimme ilmestyi tänään. On silti kunnia avata show Robert Plantille”, North Mississippi Allstarsin kitaristi ja pääasiallinen biisintekijä Luther Dickinson sanoi.

Keys to the Kingdom on pitkälti kunnianosoitus North Mississippi Allstarsissa soittavien Dickinsonin veljesten (Luther ja Cody) isälle Jimille. Muusikko- ja tuottajalengenda menehtyi elokuussa 2009.

North Mississippi Allstars luottaa vahvasti kotiosavaltionsa pohjoisosien perinnemusiikkiin pohjaavaan rockiin. Yhtye on soittanut Suomessakin kerran, Rauma Blues -festivaaleilla kesällä 2007.

Lisää luettavaa