Suomesta lähtee kelpo bändidelegaatti Englantiin uutta musiikkia esitteleville suurfestareille

02.05.2013

Black Lizard, Husky Rescue, Big Wave Riders, HK119 ja Phantom edustavat Suomea The Great Escape -festivaalissa, yhdessä Euroopan seuratuimmista showcase-tapahtumista.

Kuva: Ina Mikkola

Kesän festarisesonki on alkamassa, ja ensimmäisten tapahtumien joukossa juhlitaan Briteissä The Great Escape -festivaalia. Uusia bändejä ja kuluvan vuoden soundeja esittelevä festari kerää 16.–18.5. Englannin Brightoniin viitisentoistatuhatta katsojaa ja musiikkialan ammatilaista tarkastamaan, mitä uusia tuulia maailmalla puhaltaa. Paikan päällä esiintyy 350 yhtyettä eri puolilta maailmaa. Aiempina vuosina mukana ovat olleet muun muassa Adele, British Sea Power, Glasvegas, White Lies ja Vampire Weekend.

Myös Suomi pyrkii luonnollisesti viemään omia yhtyeitään kansainvälisille markkinoille. Tänä vuonna tapahtumaan matkustaa Suomesta viisi yhtyettä: Black Lizard, Husky Rescue, Big Wave Riders, HK119 ja Phantom. Suht indievetoinen lista, ei taida metalli olla nyt kysyttyä kamaa noissa juhlissa.

Lisäinfoa osallistujista löytää Music Finlandin kotisivuilta. Useat yhtyeet ovat olleet esillä myös Rumbassa, lue esimerkiksi Black Lizardin Nousussa-haastattelu tästä ja Big Wave Ridersin samanmoinen juttu tästä.

Lisää luettavaa