Turisaksen brittilistamenestyksen otsikointi hämmentää

08.03.2011

Suomalaisen Turisas-yhtyeen menestys Britannian rockalbumilistalla kirvoitti jostain syystä uutisotsikoita.

Teksti: Markus Hilden, kuva: Ossi Laakso.

En lähde arvailemaan, kuka ehti ensimmäisenä hehkuttaa Turisaksen Stand Up and Fight -albumin nelossijaa Britannian rockalbumilistalla, mutta ainakin Ilta-Sanomat ja Hesari hyppäsivät kelkkaan.

Juttuhan on sinänsä totta, Stand Up and Fight todellakin debytoi neljäntenä ja jätti taakseen Musen ja Guns N’ Rosesin. Mutta tietääkseni totta on sekin, että rocklista kootaan pelkästään rockiin erikoistuneiden liikkeiden fyysisten levyjen myynnistä.

Rocklista on tietenkin jonkinlainen suosion indikaattori, mutta sille ylletään todella matalallakin myynnillä. Listan levyistä vain kärjessä oleva Foo Fightersin kokoelma näkyy myös isolla Top 75 -albumilistalla eikä sekään Top 40:ssä.

Turisas on toki saarivaltakunnassa melko suosittu, mutta ikävä kyllä siitä toteamuksesta ei revitä vielä tarpeeksi mehukkaita otsikoita.

Juuri julkaistu Children of Bodomin Relentless Reckless Forever sen sijaan yltänee seuratulle viralliselle listalle. Sen edeltäjä Blooddrunk ylsi sijalle 44. Kaikkien aikojen paras suomalaissijoitus on The Rasmuksen Dead Lettersin kymmenes sija vuodelta 2004. Dead Letters on myös myydyin suomalaisalbumi Britanniassa.

Lisää luettavaa