Bloc Party julkaisee elokuussa uuden albumin – bändi myöntää, että lopettaminen oli lähellä

01.06.2012

Ytimekkäästi nimetty nelosalbumi Four julkaistaan kesän päätteeksi, mutta laulaja Kele Okereke myönsi, että bändi oli lähellä hajota jäätyään tauolle kolme vuotta sitten.

Kuva: Wichita

Huhut Bloc Partyn hajoamisesta velloivat raskaana vielä viime syksynä, mutta alkuvuodesta huhuille saatiin tyrmäys, kun brittirockarit ilmoittivat äänittävänsä uutta levyä.

Nyt kyseiselle levylle on saatu nimi ja julkaisupäivä. Albumi Four julkaistaan 20. elokuuta. Bändi soittanee uuden levyn matskua myös heinäkuun Ruisrockissa.

Viime vuonna paljastui, että laulaja Kele Okereke ei NME:n kertoman vastaisesti olekaan lentämässä ulos bändistä, mutta ei brittilehti silti aivan höpöjä puhunut uumoilleessaan bändin olleen edellisen Intimacy-levyn jälkeen hajoamispisteessä.

Okereke nimittäin kertoi levyjulkistuksen yhteydessä blogissaan, että vuoden 2009 jälkeen bändi oli uupunut ja totaalisen kyllästynyt toisiinsa. Sitä seuranneina vuosina bändin sisällä nähtiin niin Okereken muutto New Yorkiin kuin perheenlisäystä basisti Gordon Moakesille.

Tuolloin näytti Okereken mukaan todennäköiseltä, ettei Bloc Party tulisi enää ikinä tekemään uutta musiikkia.

Viime vuonna laulaja oli sitten kuitenkin alkanut ikävöimään toisistaan vieraantuneita bändikavereitaan ja ottanut heihin yhteyttä. Homma alkoi rullata entiseen malliin ja pian nelikko alkoikin työstämään jo uutta albumia Okereken uudessa kotikaupungissa New Yorkissa.

Tsekkaa alta vielä bändin tekemä traileri tulevasta Four-albumista. Toivottavasti levy on parempi kuin neljän vuoden takainen, väljähtäneelle väliteokselle lemahtanut Intimacy.

Lisää luettavaa