Ennen kuulematonta materiaalia vuosien takaa: Screaming Treesiltä ja Eleveniltä uudet julkaisut

30.06.2011

Screaming Treesin viimeisistä studiosessioista kasattu Last Words: The Final Recordings julkaistaan 2. elokuuta.

Kuva: Epic

Vuonna 1996 julkaistu Dust -levy ei sittenkään jäänyt Screaming Treesin viimeiseksi tuotokseksi. Juuri ennen hajoamistaan bändi kävi Pearl Jam -kitaristi Stone Gossardin studiossa äänittämässä kourallisen kappaleita. Sessioissa syntyneitä biisejä ei koskaan edes miksattu, mutta nyt ne on päätetty julkaista.

Last Words: The Final Recordings -albumin on miksannut monien grunge-legendojen kanssa työskennellyt Jack Endino, ja sen tuotannosta vastasi Screaming Treesin rumpali Barrett Martinin. Levyllä myös vierailee Queen of the Stone Agen keulakuva Josh Homme ja R.E.M:n kitaristi Peter Buck.

Uudesta julkaisusta huolimatta bändi ei suunnittele yhteen palaamista. Tiedotteessa kerrotaan muusikoiden olevan ”aloilleen asettuneita aikuisia, jotka tulevat toimeen toistensa kanssa, mutta ovat siirtyneet jo elämässä eteenpäin”.

Viime aikoina bändin laulaja Mark Lanegan on ollut Suomessa tapetilla Ruisrockin-visiitin ja Manna-yhteistyön tiimoilta.

Hämmästyttävän samankaltaisia uutisia kuuluu jo kuopatun Elevenin suunnalta: alt.rock -bändi julkaisee niin ikään materiaalia vuosien takaa. Viime viikolla uutisoitiin, että yhtyeeltä ilmestyy tänä syksynä Rarities -niminen, kahdeksan biisin kokoelma vuosien varrelta.

Yhtye hajosi vuonna 2008, kun Natasha Shneider, bändin laulaja sekä kitaristi-laulaja Alain Johanneksen vaimo, menehtyi syöpään.

Raritiesilta on tarjolla maistiainen Rosebleed -kappaleen muodossa. Tsekkaa biisi Antiquiet-sivustolla.

Elevenin ja Screaming Treesin väliltä löytyy myös muita yhteyksiä. Alain Johannes nimittäin tuottaa Mark Laneganin seuraavan studioalbumin.

Lisää luettavaa