Epic Records antoi kenkää Death Gripsille, joka pisti albuminsa ilmaisjakoon kertomatta siitä yhtiölle

02.11.2012

Meluisaa hiphoppia ansiokkaasti paukuttavan Death Gripsin seurustelusuhde ison levy-yhtiön kanssa ei sujunut järin ruusuisesti.

Kuva: Epic Records

Vuoden kohutuimpien hiphop-yhtyeiden joukkoon lukeutuva Death Grips julkaisi keväällä The Money Store -albumin, joka on Rumbaa myöten niittänyt vähän joka puolelta kehuja kriitikoilta ja faneilta. Sacramentolaisyhtyeen oli määrä esiintyä myös Suomessa elokuun Flow Festivalissa, mutta keikka jouduttiin sittemmin perumaan.

Sen jälkeen bändi oli kaikessa hiljaisuudessa valmistellut The Money Storelle jo seuraajan nimeltään No Love Deep Web. Bändin levy-yhtiön Epic Recordsin oli määrä julkaista levy joskus ensi vuonna, mutta toisin kävi, kuten kerroimme lokakuun alussa.

Tuolloin Death Grips pisti No Love Deep Web -albuminsa oma-aloitteisesti jakoon nettiin ennen kuin Epic oli edes kuullut albumia. Sen jälkeen levy-yhtiö muun muassa sulki bändin kotisivut ja Twitter-tilin. Bändi reagoi jakamalla Facebook-sivuillaan levy-yhtiön lähettämiä luottamuksellisia sähköposteja.

Ei ollut siis järin suuri yllätys kenellekään, että yhtiö ilmoitti eilen lopettavansa yhteistyön bändin kanssa.

Unfortunately, when marketing and publicity stunts trump the actual music, we must remind ourselves of our core values. To that end, effective immediately, we are working to dissolve our relationship with Death Grips”, kertoo Epic Recordsin tiedote asiasta.

Voisi kuvitella, ettei yhteistyön katkeaminen hirveästi musiikissaankin omiaan teitä kulkevaa Death Gripsiä haittaa. Kun ottaa esimerkiksi huomioon, että bändin kansikuva No Love Deep Web -levylle oli erektiossa olevana penis, johon levyn nimi oli tuherrettu tussilla, ei ole vaikeaa tehdä johtopäätöstä, että kyseinen opus olisi tuskin ollut sellaisenaan ihan markkinointiystävällisin tuote.

Katso alta World of Dogs -biisin video No Love Deep Web -levyltä:

Lisää luettavaa