Rakel Liekki ohjaa keväällä Olavi Uusivirtaa ja aiemmin lihakoukuissa riippunutta miekannielijää

11.01.2012

Runopoika valikoi vahvan naisen määrääjäkseen tulevalle musiikkivideolleen.

Kuva: Universal

Uuden Elvis istuu oikealla -levynsä julkaisemiseen valmistautuva Olavi Uusivirta löysi musiikkivideonsa ohjaajaksi yllättävän ja mielenkiintoisen vaihtoehdon: toimittaja, kuvataiteilija ja ex-aikuisviihdetähti Rakel Liekin. Runorockari heittäytyi jopa niin höveliksi, että antoi Liekin valita maaliskuussa ilmestyvältä albumiltaan biisin, josta video tehdään.

Uusivirta kertoo, että idea Liekin rekrytoiminen oli ”ehkä elämäni nopein sanoista tekoihin -moment”.

”Oltiin Universalin toimistossa Merimiehenkadulla istumassa ja pähkäilemässä kuviin sekä videoihin liittyviä käytännön asioita, ja yhtäkkiä sain idean, että Rakelin pitäisi ohjata video. Samassa tajusin, että Rakelhan on duunissa samassa rakennuksessa Radio Suomipopilla. Lähdin siltä istumalta kosiskeluretkelle naapurirappuun”, Uusivirta kertoo.


”Ilmoitin avaamaan tulleelle nuorelle naishenkilölle, että minulla on asiaa Rakelille. Rakelilla on suora lähetys menossa, hän sanoi. Asia kuitenkin järjestyi muutaman hyvin ajoitetun bambinkatseen avulla, ja Rakel halusikin ottaa minut spontaanisti lähetykseen vieraaksi. Esitin asiani lakki kourassa, ja Rakel vastasi ’tahdon’.”

Liekki ja Uusivirta ovat vanhastaan tuttuja Radio Suomen Pyöreä Pöytä -keskusteluohjelmasta, jossa kaksikko oli vuoden samanaikaisesti vakiokeskustelijoina.

Liekki on aiemmin esiintynyt musiikkivideoissa, mutta ohjauskokemusta hänellä ei ole. Eikä ole sen paremmin ambitioitakaan asian suhteen, kunhan lähti kertakokeilumeiningillä mukaan kun kaveri pyysi.

”Ei Olaville voi sanoa ei. Tykkään lisäksi haasteista, joissa olen vähän heikoilla jäillä. Tää on kertaprojekti, muutoin keskityn työhöni kuvataiteilijana ja radiossa”, Liekki kertoo.

Videon ilmestymisajankohtaa ei tiedä vielä kukaan, eikä paljoa enempää sen sisällöstäkään. Liekki on saanut artistilta vapaat kädet ja kertoo vaihtaneensa Uusivirran kanssa ajatuksia asiasta. Uusivirta itse suostuu paljastamaan pikkuisen enemmän.

”Tiedän toistaiseksi vain sen, että siinä esiintyy miekannielijä Lucky Hell”, Uusivirta kertoo.

Australialaissyntyinen miekannielijänainen on tunnettu välillä brutaaleiksi äityvistä performansseistaan. Elokuussa hän roikkui nosturiin kiinnitetyistä lihakoukuista Helsingissä.

Elvis istuu oikealla -albumin puolestaan tuotti muun muassa Vesku Loirin Lappi-levyillä vaikuttanut Julius Mauranen. Uusivirta kertoo tuotoksen alevan ”yleisklangiltaan aika erilainen kahteen edelliseen albumiin verrattuna”.


”Yksi määrittävä tekijä on, että lähes kaikki biisit menevät duurissa – asia jota en vielä muutama vuosi sitten olisi voinut kuvitella tapahtuvan. Olisiko niin, että elämä lymyilee?” Uusivirta kertoo,

”Toinen erottava seikka on jonkinlainen orgaanisuus. Tällä levyllä on paljon pianoa muttei juurikaan syntikoita. Useassa biisissä on lisäksi vaskipuhaltimia, kuten trumpettia, pasuunaa ja käyrätorvea. Tämä laajennettu kokoonpano tullaan näkemään muutaman kerran livenäkin, ainakin Tavastialla 11. huhtikuuta.”

Elvis istuu oikealla -levyn ensimmäinen single julkistetaan 23. tammikuuta.

Lisää luettavaa