Rumba 2/12 ilm. 17.2! Mukana Joose Keskitalo, Pariisin kevät, leffamusaa Airin malliin, Chairlift, Räjäyttäjät…

16.02.2012

…ja iso kasa muuta hauskaa ja jännäää. Alkakaa jo pidättää hengitystä!

On jälleen aika! Uusi Rumba iskeytyy meteoriitin lailla tietoisuuteenne perjantaina 17. helmikuuta ja tuo mukanaan tällaista:

JOOSE KESKITALO istui Jean Ramsayn kanssa samaan pöytään ja alkoi puhua. Eikä lopettanut, ennen kuin monta aukeamaa pitkä über-juttu oli kasassa. Tarinaa syntyi muun muassa savonlinnalaisesta meediosta, joka täytti syrjäisen mökkinsä seinät omituisilla kirjoituksilla. Nämä tekivät kaupunginviskaaleihin niin suuren vaikutuksen, että mörskä jyrättiin maan tasalle välittömästi miehen kuoltua. Tositarina, luonnollisesti.

• Kun LADY GAGAN, NICKI MINAJIN ja muiden nykypäivän kuumien naispoppareiden kuvia katselee, tulee miettineeksi, millä tavalla niitä katsellaan parinkymmenen vuoden päästä ja millaisia nämä räikeät pop-laulajan ja modernin taideteoksen sekoitukset oikeastaan ovat. Samuli Knuuti perehtyi aiheeseen pitkän artikkelin verran. Mukana on sivujuonteena myös eräs viime viikkoina runsaasti esillä ollut suurihuulinen laulajatar.

AIR teki soundtrackin wanhaan Le Voyage dans la Lune -elokuvaan. Elokuvien historiasta löytyy iso nippu muitakin esimerkkejä siitä, miten oikeanlainen artisti voi saada aikaan oikeanlaisen elokuvan musiikkivastaavana suorastaan jotain unohtumatonta. Anton Vanha-Majamaa kirjasi poppareiden ja elokuvaohjaajien historian.

• Vuoden ensimmäisessä numerossa käynnistettiin äänestys Suomen MUSIIKKIPRESSAN löytämiseksi. Tasavalta on jo johtajansa saanut, nyt selkiää myös musiikkiväen überführer!

RÄJÄYTTÄJÄT räjäyttävät myös Rumban sivuilla. Tutustuimme yhtyeen kuulun lavatyöskentelyyn Femma-gaalassa ja kirjasimme, mitä siellä tapahtui. Muistiinmerkinnät eivät ole pelkästään kauniita, mutta sitäkin tapahtumarikkaampia.

• Arto Tuunelan PARIISIN KEVÄT on kasvanut parin levyn myötä isoksi nimeksi pop-taivaalla. Mihin Tuunela voi enää sivuhuvitteluna alkanutta projektiaan viedä? Entä miksi uusi levy on tummasävyisempi kuin edelliset?

CHAIRLIFT julkaisi suuria odotuksia herättäneitä singlejä ja lopulta keskinkertaisemman albumin. Saimme kokoonpanon langan päähän, mutta siitä syntyikin tilanne, jossa haastattelija sai käyttää ammattitaitoaan saadakseen artikkelin kasaan.

BURNING HEARTSIN uusi levy on saanut popparipiirit kehräämään. Edellisessä Rumbassakin tuli neljä tähteä. Millaisia tarinoita albumiin liittyy? Nyt saa yhtye puheenvuoron.

• Soitinnurkka-osastolla BLACK MAGIC SIX -duo esittelee kokoonpanonsa kolmannen jäsenen, joka lienee täyspäisin ja tasapainoisin koko porukasta. Kulissien takana -osastolla körötellään bussilla, kun keikkakuski TONI SALMINEN kertoo metallibändien rundaamisen karusta arjesta.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan Ajankohta-osiossa on lisäksi Emeli Sandé, Mustasch, Tundramatiks ja ties mitä. Arvioissa ovat mukana muun muassa Lana Del Rey, Leonard Cohen, Lamb of God, Paul McCartney, Mustasch, Tindersticks, The Magnetic Fields, Emeli Sandé, Air, Death Hawks, Pariisin kevät sun muuta. Näillä mennään!

Lisää luettavaa