Rumba 3/13: Anssi Kela, Hyyrysen veljespari, rakkauskirje Justin Timberlakelle, J Mascis…

14.03.2013

Huomenna ilmestyy upouusi Rumba-lehti, halleluja! Ja se sisältää tämmöistä kaikkea.

• Nummelan mies ANSSI KELA teki levyn, joka tuoksuu niin vahvasti AOR:lle, että sitä kuunnellessa alkaa availla ikkunoita. Jean Ramsay istui Kelan kanssa samaan pöytään ja keskusteli pitkät pätkät muun muassa siitä, millaista oli tehdä ensin järjettömäksi menestykseksi kohonnut soolodebyytti ja myöhemmin kummastella pari nollaa pienempiä myyntilukuja. Teemu Fiilin pisti artistin puolestaan AOR-tenttiin.

ANTTI HYYRYNEN on Stam1nan raikulipoikamainen laulaja, JUSSI HYYRYNEN puolestaan YUP:n kitaristina parhaiten tunnettu muusikko-lääkäri. Harva veljespari on vaikuttanut suomalaiseen häröilyrockiin yhtä paljon kuin tämä kaksikko. Vaan miten nämä WÖYH-nimellä yhdessä musisoivat veijarit näkevät toisensa? Jaakko Kilpeläinen kyseli, millainen veljesasetelma löytyy Hyyrysen muusikkoperheestä.

• Toimittaja Laura Friman rakastaa JUSTIN TIMBERLAKEA – eikä pelkää myöntää sitä. Nyt Friman kertoo kaikelle kansalle, miksi ja miten Justin kietoi hänet pauloihinsa, ja miksi kaikki muutkin varomattomat ovat vaarassa joutua samaan ansaan.

• Pörinäbändi BLACK LIZARD kuuluu niihin debytoijiin, joista alan piirit kuhisevat sosiaalisessa mediassa. Nousussa-palstalla Marko Ylitalo ottaa selvää, millä eväillä yhtye raivasi tiensä tällaisen huomion keskipisteeksi – ja Anton Newcomben suosioon.

• Dinosaur Jr. -johtajasta J MASCISISTA huhutaan, että hän olisi joskus asunut Suomessa. Tähänkin asiaan saadaan selvyys Kysymys & vastaus -palstalla.

• MATTI JOHANNES KOIVULLA on ystävä, josta hän haluaa kertoa Rumban lukijoille. Ystävällä on kuusi kieltä, reikä keskellä ja pitkä kaula. Lisää aiheesta Soitinnurkka-palstalla.

• Oskari Onninen puolestaan analysoi tulevan kesän FESTIVAALEJA. Onko tiedossa kaikkien aikojen festarikesä vai ”kaikkien aikojen festarikesä”? Onhan siellä taas monenlaista menijää ja tulijaa.

STEEN1 ja PAPPI eivät ainakaan ratsasta trendien aallonharjalla, kun molemmat sekoittavat uusilla albumeillaan räppiä ja metallia kuin hurjina nu metal -vuosina konsanaan. Niinpä Mervi Vuorela piti artisteille pomppuheavy-levyraadin. Miltä genren kulmakivet kuulostivat kaksikon korvissa?

• Shoegazingin suuruus MY BLOODY VALENTINE palasi elävien kirjoihin m b v -albumillaan. Jari Setälä summaa vaikutusvaltaisen yhtyeen elämän ja teot.

• Muita ajankohta-osion haastateltavia ovat jääsinglellään huomiota herättänyt SHOUT OUT LOUDS, hiphop-komeetta KENDRICK LAMAR ja postpunkin saralla operoiva THE SOFT MOON.

• Ja kun postpunkista on puhe, klassikkolevy-osastolla tutkitaan KUUDES TUNTI -kulttiyhtyeen Kuinka tänään voit? -albumia (1984), joka on pitkän tauon jälkeen jälleen saatavana.

• Levyarvioissa käsitellään ensi alkuun tyhjentävästi J. Karjalaisen uutuus, ja sen jälkeen ovat vuorossa muun muassa Bonnie ”Prince” Billy, Iceage, Tegan and Sara, Circle, Sans Parade, Atoms for Peace, Nyrkkitappelu, Sortokausi, Gary Clark Jr, Flesh Roxon, Topi Saha, Neøv, Streak and the Raven, Foals, Soilwork ja Lost Society.

Ja onhan tuota Jami Järvisen kolumnia, Markus Hildenin listakatsausta, Hittikarusellia ja muutakin tuttua kamaa. Palataan aiheeseen printissä!

Lisää luettavaa