Kaameita uutisia Turusta: legendaarinen yökerho Dynamo potentiaalisen purku-uhan alla

Dynkky saattaa olla vaarassa. Barrikadeille!

03.08.2017

Turun kaupungin varavaltuutettu, nuorisolautakunnan jäsen ja ylioppilaskunta-aktiivi Janne Salakka kirjoitti tänään Facebook-sivuillaan suhteellisen järisyttäviä asioita Turun yöelämään liittyen.

”Dynamon tontin uuden asemankaavan valmistelu on laitettu aluille 31.7. Turun keskustassa asemakaavanmuutos tarkoittaa vain yhtä asiaa: Jotain aiotaan purkaa. Tällä kertaa alta lähtee mm. Dynamo, Bar Ö ja Sammakon kirjakauppa. Asiaa käsitellään kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan kokouksessa 8.8. eli ensi tiistaina”, Salakka kertoo.

Asia on vasta suunnitteluasteella. Salakan linkkaamassa Turun ympäristöalan kaupunkisuunnittelun kaavoitusyksikön PDF-tiedotteessa puhutaan kuitenkin siitä, miten asemakaavanmuutosta laaditaan Linnankadun ja Kauppiaskadun kulmaan – eli paikkaan, missä yökerho Dynamo sijaitsee.

”Asemakaavanmuutos laaditaan Linnankadun ja Kauppiaskadun kulmaan pääkirjastoa vastapäätä.
Alueen pinta-ala on yhteensä 4106 m2. Suunnittelualueen rajaus on esitetty yllä olevassa kartassa. Suunnittelun tavoitteena on tehostaa kaupunkirakennetta. Suunnittelussa tutkitaan näille keskeisellä paikalla oleville tonteille liike-, toimisto- ja hotellitilojen sekä asuntojen rakentamista rakenteellisella pysäköinnillä”, sanotaan Turun kaupungin osallistumis ja arviointisuunnitelmassa, joka löytyy täältä.

”Tontin osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaan suunnitelman tavoitteena on tehostaa kaupunkirakennetta. Suunnittelussa tutkitaan näille keskeisellä paikalla oleville tonteille liike-, toimisto- ja hotellitilojen sekä asuntojen rakentamista rakenteellisella pysäköinnillä.
Turussa ’kaupunkirakenteen tehostaminen’ on aina ollut eufenismi vanhojen puutalojen purkamiselle. Lisäpontta tullaan kaivamaan rakennusten kuntokartoituksesta. Jos kunto on hiemankin välttävä, ei kannata remontoida – liian kallista”, Salakka kirjoittaa ja jatkaa:

”Vetoan turkulaisen kulttuurin ja taiteen ystäviin: Kaikki te, jotka fiilailette Dynkkyä, hyvää musiikkia, halpaa skumppaa terdellä, Routamaan levyjä ja swägää, tanssahtelua Princen tahtiin, live-esityksiä, Youtube-jukeboksia, kevyttä päihtymistä missä tahansa muualla kuin seduloissa tai ylipäätään parasta kaupunkikulttuuria: PITÄKÄÄ ÄÄNTÄ!”

Koko Facebook-kirjoituksen näet alta.

Lisää luettavaa