”Raiskaus ei ole koskaan uhrin vika” – Chrissie Hynden lausunto naisten oikeuksista puhuttaa yhä

The Runawaysin Jackie Fox otti kärkkäästi kantaa Chrissie Hynden viikonlopun lausuntoon.

02.09.2015

Viime viikonloppuna The Pretendersistä tunnettu Chrissie Hynde kertoi The Sunday Timesin haastattelussa, miten nainen saa syyttää vain itseään, mikäli tyrkyttää itseään miehille asuvalinnoillaan ja hänet raiskataan. Lausunnosta syntyi valtava kohu.

Tätä nykyä asianajajana työskentelevä, The Runaways -yhtyeessä 1970-luvulla soittanut Jackie Fox kertoi heinäkuussa, että Runaways-yhtyeen manageri Kim Fowley raiskasi hänet hotellihuoneessa vuonna 1975. Yahoolle antamassaan haastattelussa Jackie Fox on nyt kertonut, miten Hynden lausunto kylmää häntä pahemman kerran.

”Monet raiskauksen uhrit syyttävät itseään jo muutenkin tapahtuneesta. Chrissien lausunto antaa ymmärtää, että raiskaus voisi jollakin tavoin olla uhrin vika. Ei ole kuitenkaan olemassa sellaista tilannetta, että raiskauksen uhri olisi jollakin tavoin vastuussa tapahtuneesta. Huono tilanteen arviointikyky ei ole mikään selitys tai oikeutus raiskaukselle”, Fox sanoi ja jatkoi:

”Tunnen liian monia naisia jotka raiskattiin silloin, kun he olivat joko humalassa tai pilvessä. He kaikki syyttävät tapahtuneesta jollakin tavoin itseään. Naisen on voitava pukeutua niin, että hän tuntee olonsa hyväksi omissa vaatteissaan ilman, että hänen pitää pelätä miesten reaktioita. Naisilla on myös oikeus juoda alkoholia, ja joskus he juovat itsensä humalaan. Ei kenenkään – etenkään nuorten – pitäisi joutua miettimään tällaisia asioita.”

Viisauden sanoja Foxilta.

Lisää luettavaa