Naisrockin ikoni Chrissie Hynde nostatti vastalausemyrskyn raiskaajia ymmärtävillä kommenteillaan

30.08.2015

Tällaisia puheenvuoroja ei joka päivä kuulekaan. The Pretendersin laulajana nimensä rockin tähtitaivaalle ikuistanut Chrissie Hynde, 63, antoi The Sunday Timesille haastattelun juuri julkaisemastaan omaelämäkerrasta, jossa rokkari kertoi joutuneensa moottoripyöräjengin ahdistelemaksi 21-vuotiaana – ja sanoi tapauksen olleen hänen oma syynsä.

”Täytyyhän sinun ottaa vastuuta. Olin niin naivi… Nehän olivat motskarijätkiä! Jos leikit tulella, voi käydä huonosti. Eihän se nyt ole mikään salaisuus?” Hynde sanoi haastattelusta uutisoineen Jezebel-sivuston mukaan.

Kun haastattelija typertyi ja sanoi olevansa äimistynyt moisesta kommentista, Hynde jatkoi toteamalla, että jos hän itse liikkui alusvaatteisillaan ympäriinsä, kenen muun syy tapahtuma olisi voinut olla. Edelleen ymmyrkäisenä ollut toimittaja ehdotti ”sitä kaveria, joka hyökkäsi kimppuusi”, mutta Hynde kuittasi moiset puheet höpinäksi.

”Jos olisin hyvin neutraalisti pukeutunut ja omissa oloissani, sitten voisin sanoa, että se oli sen kundin syy. Mutta jos pistän itseni näytille ja provosoin, niin silloin houkuttelee väärää kaveria. Sehän on vain maalaisjärkeä!”

”Jos et halua tulla raiskatuksi, älä pukeudu korkokenkiin niin, ettet voi juosta karkuun”, Hynde sanoi. ”Enhän minä sano nyt tässä mitään erikoisen ihmeellistä?”

Taisitpa sanoa. Voisi jopa veikata, että tämä kommentti seuraa rouva Hyndea vielä pitkän aikaa.

Lisää luettavaa