Räpin supertähti veti tulevan albuminsa pois myynnistä ja kertoi lopettavansa uransa: syynä uusimman levyn sanoitukset juutalaisista

Lupe Fiascon sanoitukset aiheuttivat närää.

14.12.2016

Lupe Fiasco on kertonut lopettavansa musiikkiuransa kokonaan. Samalla hän kertoi vetävänsä myynnistä tulevan levynsä.

Viime viikolla chicagolaisräppäri julkaisi Soundcloudissa kappaleen nimeltä N.E.R.D. Biisiltä löytyy lause “Artists gettin’ robbed for their publishing/By dirty Jewish execs who think that it’s alms from the covenant”.

”Likaisista juutalaisista levy-yhtiöpomoista” räppäämistä ei nielty vähemmän yllättäen ihan sellaisenaan, ja sosiaalisessa mediassa nousikin valtava kohu kappaleesta. Etenkin Twitterissä Lupelta kysyttiin motiiveja kyseiseen lauseeseen.

Lupe Fiasco vastasi kiitettävällä pieteetillä utelijoiden viesteihin. Eräässä twiitissään hän muun muassa kertoi, miten ei aio olla ”turpaanottavana osapuolena elämässä vain siksi, että kertoo totuuden”.

Samaan hengenvetoon hän totesi, että lause viittasi levy-yhtiöpomojen läpimätään käytökseen artisteja koskaan, eikä juutalaisuus ollut lauseen pääpointti.

Sen verran kohu kuitenkin hermostutti Lupea, että hän kertoi vetävänsä tulevan levynsä kokonaan pois myynnistä. Saas nähdä, oliko kyseessä ainoastaan hetken harmistuksissa kirjoitettu viesti, vai pitääkö hän uhkauksensa.

Lisää luettavaa