”Emme salli epäjumalallista musiikkia tiloissamme” – Turmion Kätilöitä kiellettiin esiintymästä Tampereella

05.09.2012

Metalliyhtyeen mukaan vain pari päivää ennen Tampereen-keikkaansa bändille lätkäistiin tieto keikkapaikalta, että eipä ole tänne asiaa tuon syntisen mekkalointinne kanssa. SKANDAALI! TURMELTUNUT PAHOLAISEN ROCK 2012, BEELSEBUBI JA KADOTUS!

Kuva: Ismo Korhonen

Metalliyhtye Turmion Kätilöiden oli määrä esiintyä huomenna torstaina TaoFest -opiskelijatapahtuman pääesiintyjänä Tampere Areenalla. Opiskelijat olivat saaneet äänestää tapahtumaan mieleisiään esiintyjiä, ja Turmion Kätilöt olivat bändin itsensä mukaan keränneet kaikkein suurimman äänipotin.

Nyt yhtye kertoo tiedotteessaan saaneensa kuitenkin Tampere Areena Oy:ltä tiedon, että tapahtumapaikka kieltäytyy luovuttamasta tilojaan yhtyeen käyttöön. Syynä olivat Tampere Areena Oy:n kristilliset arvot, joiden kanssa Turmion Kätilöiden syntisen ja, paratkoon, jopa dekadentin musiikin ja esiintymisen ei katsottu sopivan yhteen.

Turmion Kätilöt eivät ole kohtalonsa kanssa kuitenkaan aivan huonossa seurassa, sillä samaiset pakit koki vuonna 2009, samasta syystä, myös samalle Areenalle buukattu muaan Alice Cooper.

Keikkaperuutuksesta informoineessa tiedotteessaan Turmion Kätilöt huomauttaa, että yhtye oli tehnyt erillisen kirjallisen selvityksen keikkansa sisällöstä tapahtumaa järjestävälle TaoFestille ja Tampereen ammattikorkeakoulun ohjausryhmälle, joilta molemmilta oli tullut esiintymiselle ns. vihreää valoa.

Tie oli kuitenkin bändin mukaan napsahtanut pystyyn heti, kun ”epäjumalanpalvonnasta” nettisivujensa mukaan irtisanoutuvan Tampere Areenan asianosaiset olivat saaneet tietää, minkälaista paheellista melskettä yhtye aikoo keikallaan pitää.

Bändi ei ollut parin päivän varoitusajalla tulleesta peruutuksesta aivan mielissään, sillä tiedotteessaan yhtye kommentoi
oven naaman edestä kiinni lätkäissyttä keikkapaikkaa muun muassa tällaisin sanakääntein:

Tampere Areenan esittelyssä toki mainitaan, että he eivät salli tiloissaan materiaalia, joka on epäjumalanpalvontaa. Jännää sinänsä, koska tämä moskeija tarjoilee kossut pöytään A-oikeuksillaan”.

Rock-musiikkiko epäjumalallista? Vuonna 2012?! Mihin tämä maailma on menossa?

Tiedotteen mukaan Turmion Kätilöt ovat pahoillaan faniensa ja tapahtuman järjestäjien puolesta, sillä näin pienellä varoitusajalla ei vastaavan kokoista korvaavaa tilaa enää löydy. Mainosmiehen elkein yhtye muistaa kuitenkin vielä mainita, että vähän kuin tilauksesta sama bändi esiintyy samaisessa kaupungissa myös perjantaina, paikallisen Henry’s Pubin lavalla.

Lisää luettavaa