Tom Morello Twitter-sodassa: haukkui seattlelaista ravintolaa töykeäksi, ravintola vastasi näyttävästi

30.09.2014

Rock stars don’t get special treatment at The 5 Point. We couldn’t give less of a shit. Sorry”, seattlelaisen ravintolan omistaja kirjoittaa Morellolle.

Teksti: Saku Schildt

Yhteiskunnallisiin epäkohtiin hanakasti kantaa ottava Rage Against the Machine -kitaristi Tom Morello on pienoisen kohun keskipisteessä.

Blabbermouth uutisoi Morellon esiintyneen perjantaina Seattlessa 15 dollarin minimipalkkaa ajavan yhdistyksen tilaisuudessa ja yrittäneen keikan jälkeen sisälle paikalliseen The 5 Point Cafe -ravintolaan. Ovet eivät auenneet, joten Morello hyökkäsi klubin kimppuun Twitterissä:

Ravintolan omistaja ei kuitenkaan tilanteesta hätkähtänyt vaan vastasi pitkällä viestillä Facebokissa. Viestissä omistaja kirjoittaa, että klubille oli perjantaina pitkä jono ja Morello ystävineen yritti päästä sen ohi vaatien vielä omaa huonetta ravintolan takaa. Omistajan mukaan ravintola ei kuitenkaan tarjoa rocktähdille erikoispalveluja, ja kun tämä selvisi Morellolle, tämä ryhtyi häijyksi.

Omistaja myös alleviivaa kampanjoineensa itse 15 dollarin minimipalkan puolesta ja hoitavansa muutenkin henkilökunta-asiansa kunnolla. ”Maksamme enemmän palkkaa kuin mikään muu pieni ravintola ja sen lisäksi tarjoamme sairasvakuutuksen, maksamme sairaspäivistä, tarjoamme palkallista vapaata ja hoidamme eläkemaksut”, viestissä kirjoitetaan.

Morellon Twitter-tilille on FB-viestin jälkeen ilmaantunut runsaasti happamia viestejä, ja kitaristi on joutunut puolustuskannalle tapahtumien kulun selvittämisessä. 5 Pointsin omistajakin jatkaa keskustelua artistin kanssa Twitterin puolella.

Mitä tästä opimme? Ainakin sen, että Yhdysvalloissa on erillisen maininnan arvoinen ansio, jos maksaa työntekijöille sairaspäivistä. Kovaa on meno. Lue ravintolan FB-vastine alta:

Julkaisu käyttäjältä The 5 Point Cafe.

Lisää luettavaa