Vanha romantikko Varg Vikernes antaa seuraavaksi muutaman vinkin täydellisen naisen löytämiseen

11.03.2015

Varoitus: alla oleva video saattaa herättää katsojassa vaikeasti käsiteltäviä tunteita. Nyt nimittäin Burzum-yhtyeestä tuttu vanha konna Varg Vikernes on julkaissut YouTubessa videon, jolla mies kertoo, kuinka löytää se todellinen sydämen valittu – ja mainostaa samalla omaa roolipeliään.

Parisuhdeneuvoja Vikernesin mukaan avain täydellisen naisen löytämiseen piilee sankaruudessa. ”Mene ja tee jotain suurta. Jotain, joka tekee kunniaa nimellesi”, Vikernes sanoo videolla ja viittaa satuihin, joissa sankari saa aina ”oman rotunsa kauniimman naisen”.

Videolla on sikäli pahaenteinen kaiku, että pessimistisempi voi tulkita sen kannustavan samanlaisiin ”sankaritekoihin” kuin mihin vaikkapa jotkut Vikernesin ylenkatsomat radikaalit islamilaiset saarnaajat kannustavat. Mutta voihan toki olla, että Varg vain haluaa yllyttää seuraajiaan löytämään onnen ja tasapainon.

Kevennyksenä sen sijaan voidaan mainita, että video on ilmeisesti myös black metalin suuren miehen oman roolipelin mainos. ”Learn how to be a hero, with MYFAROG”, lupaa videon kuvailukenttä ja ohjaa lukijan Mythical Fantasy Roleplaying Gamen kotisivuille.

Sivujen info-osiossa kerrotaan, että roolipeli on ”eurooppalaisiin arvoihin, maantieteeseen, mytologiaan, traditioihin ja opetuksiin” perustuva roolipoeli, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden pelata oman ”eurooppalaisen luonteensa” mukaisesti. Hyvä!

Lisää luettavaa