Haluatko luoda uran ulkomailla? Englanniksi opiskelu avaa monenlaisia mahdollisuuksia

ILMOITUS Työelämä kansainvälistyy kovaa vauhtia, ja se tuo mukanaan monia uusia mahdollisuuksia. Kun opiskelee englanniksi HAMKissa, ammattiin kouluttautuminen saa aivan uuden ulottuvuuden. Englanniksi opiskelu tuo lisäksi mukanaan paitsi sujuvan kirjallisen ja suullisen ilmaisun myös kulttuurituntemuksen.

Kun aloitat opiskelun HAMKissa, et kouluttaudu pelkästään oman alasi ammattilaiseksi, vaan sinusta tulee alasi kansainvälinen osaaja.

HAMKiin saapuu opiskelijoita kaikkialta maailmasta, joten tutustuttuasi opiskelutovereihisi saat samalla arvokasta tietoa esimerkiksi siitä, miten liike-elämä toimii vaikkapa Aasiassa.

Joni opiskelee kansainvälistä liiketoimintaa International Business -koulutuksessa, ja hänen mielestään oppilaitoksen ilmapiiri on uskomattoman hieno.

– Parasta on ollut se, kun saa uusia ystäviä ja kontakteja, sillä täällä on paljon opiskelijoita eri puolilta maailmaa, Joni sanoo.

Myös Galina kehuu Valkeakosken kampusta.

– HAMK antaa mahdollisuuden toteuttaa oppimiasi taitoja käytännössä, sillä meillä on lukuisia erilaisia projekteja sekä lisäksi erilaisia mahdollisuuksia mennä opiskelijavaihtoon ulkomaille.

Englanniksi opiskelu voi tuntua aluksi haastavalta ja pelottavaltakin. Suomalaiset osaavat englantia erittäin hyvin, joten peruskielitaidolla pärjää loistavasti HAMKissa. Kielitaidon ei tarvitse olla täydellistä, koska sitä on tarkoitus kehittää opintojen ohessa. Englanniksi opiskelemalla tulee myös oman erikoisalan sanasto tutuksi.

Opiskelija huomaa vähitellen, että työskentely täysin englanninkielisessä työyhteisössä tuntuukin täysin luontevalta.

Kansainvälisesti menestyneitä yhdistää yksi asia: se on kielitaito. Oli kyse sitten pelialan ammattilaisesta, maailmankuulusta viihdeartistista tai kansainvälisen liiketoiminnan osaajasta, kaikkien on hallittava jokin vieras kieli sujuvasti, ja hyvin usein se on englanti.

Kone- ja tuotantotekniikkaa englanninkielisessä Mechanical Engineering -koulutuksessa opiskeleva Mikko sanoo, että englanniksi kannattaa opiskella, koska elämme globaalissa maailmassa. Hän kertoo olleensa aina sitä mieltä, että englanti on tulevaisuuden kieli, jolla pärjää melkein missä tahansa.

– Se luo tosi isot mahdollisuudet siihen että voi joko työskennellä Suomessa ja olla tekemisissä ulkomaille. Tai sitten voi lähteä ulkomaillekin työskentelemään joksikin aikaa, jos se kiinnostaa.

Toista vuotta International Business -ohjelmassa opiskeleva Elias kertoo, että hän on päässyt opiskelemaan lähes täydelliseen ryhmään.

– Opettajat ovat uskomattoman hyviä. En malta odottaa, että seuraava lukukausi alkaa, hän sanoo.

Lähde opiskelemaan HAMKin kansainväliseen ilmapiiriin! Koulutuksemme tarjoaa sinulle enemmän kuin tutkinnon – ne avaavat oven kansainväliseen verkostoon, jonka kautta voit luoda elinikäisiä suhteita sekä työssä että henkilökohtaisessa elämässä. Hakuaika 10.–25.1.2017.

Tutustu tarkemmin HAMKin koulutukseen ja lue lisää näistä linkeistä:
Construction Engineering
International Business
Electrical and Automation Engineering
Mechanical Engineering and Production Tehnology