Ilmoitus: Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee – 5 artistia jotka hakeutuivat konkurssiin

Kaikki varmasti tietävät vanhan sanonnan ”Mikä laulaen tulee, se viheltäen menee”. Tämä sanonta pätee ainakin seuraaviin artisteihin, jotka menivät henkilökohtaiseen konkurssiin huonojen sijoitusten, oikeusjuttujen, shoppailun, sekä päihteitten myötä.

50 Cent Rumba

Seuraavista artisteista kannattaa ottaa oppia, vaikka heidän musiikistaan ei kovin pitäisikään. Musiikkibisneksessä rahaa ja mainetta voi saada nopeasti, mutta kaiken voi menettää yhtä nopeasti, huonoilla ratkaisuilla. Vastaava henkilökohtainen konkurssi on sattunut kymmenille artisteille sekä julkkiksille, tässä valitsemamme viisi varoittavaa esimerkkiä.

50 Cent (Curtis James Jackson III)

Toukokuussa 2015 Forbes nimesi 50 Centin yhdeksi rikkaimmista hip-hop artisteista, jolloin hänen nettovarallisuutensa arviotiin olevan 155 miljoonaa dollaria.

Huonot sijoitukset sekä iso oikeusjuttu, jossa hänen täytyi maksaa 5 miljoonan dollarin korvaukset eräälle naiselle seksinauhan levittämisestä nettiin, pistivät 50 Centin kuitenkin taloudellisesti ahtaalle. Pian tämän jälkeen 50 Cent jätti Connecticutin tuomioistuimeen konkurssihakemuksen, joka antoi hänelle mahdollisuuden järjestää velkojensa takaisinmaksu. Tuolloin hän arvioi velkojensa määrän olevan 10 – 50 miljoonaa dollaria. Heinäkuussa 2016 hän selviytyi kuitenkin konkurssistaan suunnitelmalla maksaa takaisin 23 miljoonaa dollaria velkojaan seuraavan viiden vuoden kuluessa.

Billy Joel

Billy Joel oli aikanaan miljonääri, mutta valitettavasti hän ei ollut rahan kanssa yhtä hyvä, kuin mitä hän oli pianon kanssa. Joel menetti kaikkiaan yli 90 miljoonaa dollaria pelkästään luottamalla vääriin ihmisiin.

Muusikko oppi kantapään kautta, että jos haluat pitää huolta rahoistasi, niin sinun ei ehkä kannattaisi antaa sitä vaimosi veljen sijoitettavaksi. Hän menetti miljoonia myös avioerojensa seurauksena. Kaikkiaan Billy Joel hakeutui konkurssiin kolme kertaa, ja yllättäen hän haki myös kolme kertaa avioeron. Avioeroista ja huonoista sijoituksista huolimatta Billy Joel keikkailee edelleen ja on päässyt takaisin jaloilleen. Nykyisin hän on myös luultavasti hieman viisaampi raha-asioiden suhteen.

Toni Braxton

Toni Braxton nousi kuuluisuuteen 90 -luvulla, mutta miljoonien dollarien levymyynnit eivät tuottaneet laulajalle paljoa. Vuonna 1998 velkaa Tonilla oli nimittäin jopa 3,9 miljoonaa dollaria.

Vuonna 2012 hän sanoi haastattelussa tienanneensa alle 2000 dollaria rojalteina ensimmäisestä levysopimuksestaan ja olleensa jatkuvasti velkaa levy-yhtiölleen. Jatkuva holtiton shoppailu ajoi hänen taloutensa ahtaalle ja hän hakeutui konkurssiin vuonna 1998, kun hänen velkansa olivat 3,9 miljoonaa dollaria. ”Unbreak My Hear” single nosti hänet takaisin huipulle, mutta terveysongelmat pakottivat hänet perumaan Las Vegas revyynsä ja hän hakeutui uudelleen konkurssiin. Hän pääsi sopuun velkojen maksusta vuonna 2013.

Mick Fleetwood

Huippurumpali Mick Fleetwood oppi vaikeimman kautta, että järjettömällä tuhlaamisella ei pitkälle pötkitä.

Mies tuhlasi tuhansia dollareita kuukaudessa alkoholiin ja imuroi nenäänsä kokaiinia arvioiden mukaan jopa miljoonien edestä. Kaupan päälle hän osteli myös lukuisia kalliita taloja ympäri maaliman ja kävi läpi kolme kallista avioeroa. Ensimmäistä kertaa hän hakeutui konkurssiin vuonna 1984, jonka selvittämiseen häneltä meni aikaa lähes vuosikymmen.

MC Hammer (Stanley Kirk Burrell)

MC Hammerista tuli hip hop legenda 90-luvun alkupuolella Please Hammer, Don’t Hurt ’Em levyllään. Tämä albumi myi yli kymmenen miljoonaa kopiota ja tähti kuittasi tästä mukavat 33 miljoonaa dollaria vuodessa.

MC Hammer alkoi kuitenkin heti elää varsin leveätä elämää ja hänellä oli ympärillään 40 hengen seurue, joka käytti hyväkseen hänen anteliaisuuttaan. Rahankuppaajien lisäksi MC Hammer osti yli 30 miljoonan dollarin kartanon ja maksoi ruhtinaallista palkkaa yli 200 työntekijälleen. Muutamassa vuodessa tähden holtiton tuhlailu kostautui ja tekijänoikeus rikkomusten, ja niistä seuranneiden oikeusjuttujen jälkeen, hän joutui hakeutumaan konkurssiin vuonna 1996.

Hyvä sijoitus huonoihin ratkaisuihin

Jos sinä olet tehnyt taloudellisesti huonoja ratkaisuja ja kerännyt velkaa josta ei tunnu pääsevän eroon, niin sinun kannattaa yhdistää lainat Lainanvälittäjä.fi palvelussa ja korjata taloudellinen tilanteesi ennen konkurssin iskemistä.

Lainojen yhdistämisessä kaikki aiemmat lainat kerätään yhden suuremman lainan alaisuuteen, jolloin joudut maksamaan lainan korkomenoja ainoastaan yhdestä lainasta. Lainanvälittäjä.fi -palvelu on ilmainen, nopea ja helppokäyttöinen sillä yhdellä lainahakemuksella tavoitat heti kymmeniä eri lainapalveluita ja saat käyttöösi edullisimman lainan. Palvelu toimii myös muissa Pohjoismaissa brändeillä Lånemegleren.no ja Lånemäklaren.se.

(Yhteistyössä Lainanvälittäjä.fi-palvelun kanssa)