Barbe-Q-Barbies W.A.S.P.:n matkassa: ”Basistimme on vakuuttunut, että joku yläkatsomosta on bongannut nännin!”

Barbe-Q-Barbiesin kiertueblogi päättyy onnellisissa merkeissä höyryävän kuumaan keikkaan Oslossa.

Teksti: Niina Klemetti
Kuvat: Rami Helin, Eveliina Laine, Raven Heart

Kiertueblogi pt. 3: Barbe-Q-Barbies w/ W.A.S.P @ Oslo 24/10/2012

The very very rich cunts of Scandinavia are BACK!!!

Grillibarbien rumpali Niina kertoo:

No niin, no niin. Klo 3.50 keskiviikkoaamu ja aika uusiin koitoksiin. Pannullinen mustaa, ja homeinen olo melkein kaikkoaa!

Tungen epätoivoisesti rumpupenkkiä, pedaalia sun muuta sälää omaan matkalaukkuuni. Koira sen kun tuhahtaa ja kääntää kylkeään.


Vielä parit pyyhkeet hardcaseen ja let’s menox! Finnair bussin pysäkillä horjuu flunssainen ja kaikinpuolin väsynyt laulaja. Ei se mitään, näillä mennään – ja pakkohan on! Epätoivosta huolimatta tänään pitäisi voittaa lähes parituhathenkinen norskijoukko puolelleen! Onneksi vetoon on aikaa.

Klo 7.15 starttaa lento kohti Osloa. Vitsit eivät ole vähissä, vaan sitäkin huonompia. ”Nuuskapussi anaaliin ja virkeänä uuteen päivään!” kuuluu viereisestä penkistä. Siitähän sitä jutun juurta sitten irtosikin koko lennon ajaksi. ”Mä yritän OIKEASTI vähän nukkua”, kuuluu takarivistä.

Okei, okei. Matka starttaa ”kolmen euron tripillä”. Ai pahus, tätähän tämä sitten olikin! Silkkaa ryöstöä seuraavat pari vuorokautta! Nuudelit & sopat jäivät tietty kotikaappiin. Miksaajamme oli ilmaisen kahvin ja vesipullon uskossa, mutta Norwegian laskuttaakin rapiat 17€! Halpaa kuin saippua!

Sentään basistimme on muistanut dyykata eväsleivät mukaan reissua varten, ja kitaristimme Ekkis varasi omat sidukat. You clever bastards!

Klo 9 paikallista aikaa. Hyvää huomenta Oslo! Soittimet kainaloon ja junalla kohti keskustaa haaveena saada buukatun hostellin huoneet käyttöön jo ennen virallista luovutusta. Kyllä! Uni tulisi tarpeeseen koko porukalle, vaan ei. (W)Ankers ei suostu joustamaan säännöistä, ja niinpä kamat heitetään aulan säilöön. Barbit jatkavat valumistaan ytimeen kivan lounaspaikan toivossa, ja sellainen löytyykin vajaan parin tunnin vaeltelun jälkeen: Dolly Dimple’s NAF huset! Upeeta, mahtavaa! Parasta pizzaa sitten, no, sitten jotain. Ehkä jopa parasta koskaan! Pulloa viiniä päälle, ja kummasti alkaa taas päivä nostamaan päätään!

Klo 15 ja check in hostelliin. Mitä, mitä? 2 x 3 hengen huone osoittautuukin 2 x 8 hengen loftiksi! Miksaajamme Rami käy respan kautta kysymässä erehdyksestä, mutta molemmat huoneet on jo maksettu ennakkoon, eikä viime hetken peruutus onnistu. Näin ollen omistamme 10 petipaikkaa liikaa. Siitä viis ja välitön rojahtaminen omaan punkkaan. Tunnin päikkärit ja taas mennään!

Rockefeller klo 17.30, vastassa tervehtii aurinkoinen W.A.S.P:in road crew. Edellispäivän peruutus on selkeästi tehnyt hyvää koko tälle sakille. Lavalla paukuttaa tuttuun tapaansa Dupke, ja yllätyksenä pian koko bändi (kyllä!) Mr. Blackie mukaan luettuna. Pakkohan tätä herkkua oli tapittaa! Kiusaus ottaa kuvia on suuri!

Meille on myöskin varattu ihan oma takahuone virvokkeineen ja pienine purtavineen. Ruokaa riittää, ja kahviautomaatti on käytössä koko illan. Huippua! Ilmainen kylmä olut kaapissa lämmittää mieltä, varsinkin näin Norjasssa.

Aika checkin, joka on ikäväksemme venynyt melkein parilla tunnilla. Itse viillän ranteitani nähdessäni illan rumpukaluston, joka kuuluu paikalliselle, illan avaavalle Humbucker-yhtyeelle. Chinat ja splashit hymyilevät irvokkaasti metrin päässä allekirjoittaneen päänupista. Tästä setistähän saisi helposti 2 erillistä. Yritän tunkea itseni sisään symbaalihelvetin läpi. Välillä on rankkaa olla pygmi hevipaukuttajien maailmassa.

Vaikka illan aloittava orkka onkin kärsivällinen, pientä huokauksen poikaa on havaittavissa, kun ovien avautumiseen on aikaa enää vajaa puoli tuntia. Mutta minkäs teet: mikitys on viturallaan, ja koko bändi on kuurona isolla lavalla. Pian homma saadaan kuitenkin rullaamaan, ja pojat päästetään lavalle. Siitä iloisena seuraan starttaavaa checkiä ja huomaan, että operaatio, jonka tein rumpusetille, oli täyttä ajanhaaskaa! Uljaat keihäät nousevat jälleen komeuteensa ja peittävät puolet lavasta. MORE IS MORE!


Klo 20 ja ovet aukeavat. Rockefeller on loppuunmyyty! ja sali täyttyykin pullolleen jo vartin sisään. Thumbucker aloittaa, ja meillä on puolisen tuntia peliaikaa etsiä sopiva merkarisoppi. Ainahan kannattaa kysyä, ja Niki junaileekin tuotteet Thumbuckerin corneriin. Tällä kertaa W.A.S.P.-tason hinnat eivät haittaa, sillä selkeästi siellä päässä ei olla ihan ”Norjan tasolla”.

Klo 20.40 ja alkaa vaihto lavalle. Aikaa on ruhtinaalliset 10 minuuttia, ja siitä selvitään! Nyt rokataan Rockefeller! Paikka on tupaten täynnä, ja yleisö on erittäin vastaanottavainen. Keikka vedetään sellaisella apinan raivolla, että nahkakledjuja on hankala repiä ihosta irti keikan jälkeen. Basistimme Minttu on
myöskin vakuuttunut, että joku yläkatsomosta on bongannut nännin!

Klo 21.30 ja B-Q-B heittäytyy vapaalle! Kylmä olut käy kuin kuumille kiville! Hyväntuulinen W.A.S.P.-basisti Mike moikkaa bändiä takahuoneessa ja on edelleen sitä mieltä, että bändin olisi pitänyt vetää koko kiertue mukana. Koska olutta ei saa viedä katsomoalueelle, barbit tuijottavat alkukeikan lavan takaa. W.A.S.P toimii mainiosti myös näin! Dude ehtii soiton lomassa jopa moikata ihmettelevää akkalaumaa. Pirunsarvet!

Niki on tässä vaiheessa hävinnyt yleisömassaan ja joutunut fanilauman piirittämäksi. Myös muu bändi pyörähtää merkkarikulmauksella pousaamassa muutamat pakolliset. Levyt menevät kuin kuumille kiville! Olemme herättäneet mielenkiinnon myös Norjan Metal Hammerissa, jonka toimittajat tulevat kehumaan illan vetoa. Luvassa on kuulemma ylentävä keikka-arvio kyseisessä lehdessä: 10/10! No ohhoh! Jos näin, niin aikamoista! Mielenkiinnolla odotamme tulevaa.

Blackien toiveena bändi omii bäkkäritilat 15 min ajaksi keikan jälkeen. Sen jälkeen raahaudumme välittömästi kaljapullojen ääreen! Humbuckerin pojat tulevat innoissaan moikkaamaan meitä takahuoneeseen ja luovuttavat rumpalille nimikoidun lippiksen! Liekö liika olut syynä, mutta kiitän mitä nöyremmin: ”Thank you for the handicap”. Voi pyhä jyssäys! Tästä riittääkin naurunaihetta loppuillaksi! Onni on olla rytmityhmä!

Meille ilmoitetaan, että toivottu yhteiskuva W.A.S.P:in kanssa saattaa olla mahdollinen jossain vaiheessa loppuyötä, kun äijät ovat saaneet tilatut pizzansa! Juomat ovat kuitenkin valitettavasti loppuneet, joten B-Q-B raahautuu Norjan yöhön! Kiitos Oslo! Oli nastaa!

Seuraavan kerran Barbe-Q-Barbies on lauteilla 1.12 Helsingin Bar Loosessa jossa juhlitaan bändin 10-vuotista taivalta. Luvassa on erikoispitkä setti ja yllätysvieraita sekä B-Q-B-kirppis, jossa myydään kaikki vanhat fanituotteet pilkkahintaan. Tarjolla myös erikoismerkkaria synttäreitten kunniaksi! Ennakot Tiketistä fikkaan ja mestoille!