Brittien vastaisku: nerokas ja oksettava Get Lucky -cover samassa paketissa

Kuva: Columbia

Mitä tapahtuu, kun Get Luckyn kirous ei jätä rauhaan? Tätä pohtii Anna Brotkin cover-aiheisessa blogisarjassaan.

Teksti: Anna Brotkin

Istuin viime kesänä noin tunnin pariisilaisessa taksissa. Auto liikkui eteenpäin, mutta radio tuntui jämähtäneen paikalleen. Kuski vaihtoi kanavaa tasaisin väliajoin, mutta tosiasioita oli mahdoton vältellä: jokainen kanava soitti Daft Punkin Get Luckya. Kuulimme sen alle tunnin matkan aikana muistaakseni kuusi kertaa.

Ranskalaiset ovat ylpeitä hitistään ja soittivat sen puhki jo ilmestymisviikolla. Tauti ei tunnu laantuvan. Suomessakin sai vaihtaa viime keväänä bileitä aika tiuhaan, jos halusi vältellä biisiä. Useimmiten en halunnut: sehän on hyvä biisi. Tekee mieli tanssia. Muistan itsekin pyytäneeni sitä juhlissa, joissa se oli soitettu jo.

Mutta jossain vaiheessa tuli paha olo. Liika on ihan liikaa.

Saman havainnon tuntuu tehneen brittiläinen indiebändi Daughter. Heidän cover-versionsa biisistä tuntuu syntyneen seuraavanlaisen metodin avulla:

Lukitse itsesi autoon ja aja keskelle pahinta ruuhkaa. Kuuntele Daft Punkin Get Luckya repeatilla kolmekymmentäseitsemän kertaa putkeen samalla, kun auto liikkuu metrin minuutissa. Kotiin päästyäsi kiipeä ullakolle, pyyhi pölyt uruista, sammuta valot ja anna pahan olon tulla ulos.

Coverilla Elena Tonran ääni kuulostaa siltä, että hänet on pakotettu karjumaan alkuperäistä niin kauan, että äänihuulissa alkaa sykkiä. Sitten studioon. Selän takana Pharrell Williams pitelee asetta.

Joka toisella kuuntelukerralla tämä on nerokas, joka toisella tekee mieli oksentaa.

Ehkä se on yksi hyvän coverin tunnusmerkeistä.

Alkuperäiselle biisille on oma Wikipedia-artikkeli ja noin kolme miljoonaa tanssivideota, remixiä ja cover-versiota internetissä. Ehkä seuraavaksi saadaan Get Lucky –teemapuisto Pariisiin. Siellä voisi olla kypäräsimulaattoreita, peilein vuorattuja 3D-tanssisaleja ja ihmisen kokoisia diskopalloja, joiden sisällä vyöryä rinnettä alas. Get Lucky pauhaa jokaisessa laitteessa. Poistumistiellä voisi soida Daughterin lohduton versio. Väsynyt, tylsistynyt huokailu, joka tuntuu sanovan: en jaksa enää. Luovutan.

Alkuperäinen

Cover