Eka demo oli paras: Mana Mana ei vakuuttanut kriitikkoa vielä demoasteella

Uudessa juttusarjassa tutkitaan kuulujen yhtyeiden kauan sitten saamia demoarvioita.

Rumban verkkosivuilla alkaa uusi artikkelisarja. Eka demo oli paras kartoittaa Rumban alkuvuosikymmeninä toimitettuja Uudemot- ja The New Torpedoes -palstoja, joille lähettivät hengentuotoksiaan arvioitaviksi sellaisetkin bändit, joista kasvoi myöhemmin suomalaisen rockin veteraaneja – ja jopa legendoja.

Kuten joensuulainen herra nimeltä Jouni Mömmö. Ensin Silmienvaihtajat-yhtyeen ja myöhemmin Mana Manan kanssa liikkeellä ollut Mömmö havaittiin lahjakkaaksi muusikoksi jo demojen perusteella: demopalstaa toimittanut Miettinen luokitteli Silmienvaihtajat yhdeksi Suomen kaikkien aikojen parhaista rockbändeistä. Mana Mana sen sijaan ei vuoden 1987 alussa ollut vielä valmista kamaa. Miettinen kuuli yhtyeessä samoja vahvuuksia kuin Silmienvaihtajissa, mutta kaiken kaikkiaan homma oli vielä pahasti alkutekijöissään.

Lue Silmienvaihtajien ja Jotain vikaa juomavedessä -kokoelmakasetin arviot alempaa. Silmienvaihtajat-arvio julkaistiin Rumbassa 9/1986 ja ”Itärajan kosmonauttiyhdistyksen” kasaaman kokoelman arvio Rumbassa 1/1987.

Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempina: