Ensiesittelyssä Passing Human Parade – Unelmoivaa konepoppia provokatiivisista unista

Annina Antinranta tarjoaa musiikkia päiväuniin. Provocative Dreams -albumi julkaistiin tänään.

Teksti: Saku Schildt
Kuva: Annina Antinranta / Heli Hirvelä / Mikko Marjakangas

Passing Human Parade -nimellä musiikkia tekevä Annina Antinranta on toimelias artisti. Paitsi että hän on säveltänyt, tuottanut, sovittanut ja suurelta osin soittanut levynsä itse, Antinranta on julkaissut levyprojektinsa vaiheista lehden ja työstää aiheesta myös dokumenttielokuvaa. Viimeksi mainittu julkaistaan ensi vuoden alussa. Albumin rahoitus on järjestynyt osittain yhteisörahoituksella.

”Passing Human Parade on saanut nimensä mielenosoituksesta, joukko ihmisiä liittyy hetkeksi yhteen tietyn asian tai tavoitteen puolesta. Se voi olla minä, sinä, me kaikki, joskus ei kukaan. Tämän soololevyni tekoon osallistui 15 taiteilijaa ja lähes 100 fania sen rahoittamiseen. Yhdessä kerromme sinulle tarinan kuvitteellisesta kaupungista, inspiraation löysin hylätyistä rakennuksista, savusumusta, neonvaloista, vedestä, tähdistä ja rakkaudesta”, Antinranta kertoo albumin tiedotteessa.

Miltä lopputulos kuulostaa? Jos Portishead, Massive Attack tai vaikka Air kiinnostavat, tarkasta ihmeessä alta. Ei lainkaan hullumpaa.