Joukossa on voimaa – Esittelyssä suomalaisen hiphopin maineikkaat possebiisit

12.03.2014

Miksi räpätä yksin, kun voi kutsua kaveritkin mukaan? Muistutamme JVG:n tuoreen videon inspiroimina kuudesta muustakin ryhmäbiisistä, joissa useamman kokin myötä syntyy kiinnostava soppa.

Toimittaneet: Saku Schildt / Teemu Fiilin, kuva: Wikimedia Commons

Raimo: Negatiivista palautetta (2003)
Yksi lajinsa maineikkaimmista ja erikoisimmista tapauksista. Omintakeisen olarilaisräppärin biisillä vierailevat muun muassa Mahmoud, Petos, Matka-Aapeli, Lerha, Aave, T-murha, Seyed Ali, Tuomio & Kone ja Ässä.

)

SLT: Waikka wäkisin posse (2005)
Suomi Lyriikkaa Tuotannon Waikka wäkisin posse korottaa edellisestä kierroksia entisestään, sillä mukana on hurjat 29 räppäriä. Mikin ääressä piipahtavat ainakin Hannibal, Raimo, Petos, Notkea Rotta, Komisario Jyrkkä, Jontti, Shaka, Edu ja Davo. Pituuttakin on kunnioitettavat 16 minuuttia.

Cheek: Housut roikkuu pt. 2 remix (2008)
Nyttemmin kansantaiteilijan asemaan noussut Cheek pyysi Kuka sä oot -levynsä Housut roikkuu pt. 2 -biisin remixille mukaan jopa Steen1:n – ei ihan ilmeisin mahdollinen yhtälö. Muita feattaajia ovat MGI, Joniveli, Jaise, Pyhimys, Leijonamieli ja Markiisi.

Mikrofonistit & Ritarikunta & Davo: Päästä parhaasta (2001)
Kahden hiphop-kokoonopanon ja Davon yhteisen Päästä parhaasta -biisin videolta voi tarkkanäköinen bongata lisäksi ainakin MC Taakibörstan kavereita ja Seren.

DJ RZY: Tervetuloo Helsinkiin (2011)
Mikael Gabrielin ja Uniikin ideana lähtenyt Tervetuloo Helsinkiin -biisi keräsi yhteen pitkän litanian artisteja. Mukana ovat ainakin Elastinen, Juno, Stig Dogg, Timo Pieni Huijaus, Davo, Spekti, Uniikki, Cheek ja JS16.

Silkinpehmee: Paperi sakset kivet (2013)
Räppäri Silkinpehmeen biisillä Brädi, Majuri, Mikael Gabriel ja Timo Pieni Huijaus ottavat osaa hyväntuuliseen brassailumeininkiin. Silkinpehmee on pitkän linjan hiphop-veteraani, joka aloitti räppärin hommat jo 1990-luvulla Kontrasti-duossa.

Lisää luettavaa