Kun W.A.S.P.:n Blackie Lawless suomalaisen Barbe-Q-Barbiesin keikan tsekkasi

Kotimainen mimmirock-ryhmä pääsi lämmittelemään kasariheavy-suuruutta Virossa, Suomessa ja Norjassa. Yhtye tekee aiheesta Rumbablogiin pienimuotoisen kiertuereportaasin.

Teksti: Niina Klemetti / Barbe-Q-Barbies
Kuvat: Sound of Finland (yllä), Rami Helin

Barbe-Q-Barbiesien ”Via Dolorosa”. Keikkapäiväkirja PART 1 / 16.10 TALLINNA

Helsinkiläinen rock´n´roll-leidilauma Barbe-Q-Barbies julkaisee helmikuussa kakkosalbuminsa ja valmistautuu kevääseen
muun muassa lämmittelemällä W.A.S.P.-yhtyettä Tallinnassa, Helsingissä ja Oslossa. Tänään perjantaina 19.10. ”grillibarbit” esiintyvät
Tampereen Lost in Music Festivaaleilla Yo-talolla klo 23:30. Bändin uusin single löytyy Soundcloudista.

Grillibarbien rumpali Niina Klemetti kertoo:


Passittomasta miksaajasta huolimatta Barbe-Q-Barbies starttasi keikkarupeaman W.A.S.P:in kanssa tasan tarkkaan aamu 7 reikä reikä Länsisatamasta suuntanaan Tallinna. Helsingin sademyräkkä vaihtui pilvettömään Tallinnnan taivaaseen ja aurinko tervehti väsyneitä bändiläisiä. Koska omaan soundcheckiin oli rapeat 8 tuntia päätti team B-Q-B tutustua hieman vanhan kaupungin ihmeisiin. Lähinnä toiveena oli virkistävä päiväolut ja mahdollisimman maittava ja halpa lounas: Jackpot! Paikallinen Spice Restoran. Suosittelemme lämpimästi! Halpaa ja hyvää ja vieläkin halvempaa (ja hyvää!) talon viiniä.

Klo 15 jatkui matka keskustan ulkopuolelle ja suuntana Rock Cafe. Reitti ulkohallista itse lavalle sujui Spinal Tapin hengessä, mutta backline saatiin kuitenkin melko kivuttomasti paikalle. Sitten alkoikin odottelu. Tässä neljän tunnin aikana tulikin mieleen, että rumpalilta puuttuu ikäväkseen rumpumatto. Sitähän olikin syytä sitten pohtia paikallisessa Rossossa muutaman oluen tuumin. Rytmiryhmä Kärppä-Karppi harkitsi vakavasti Hesburgerin tai Rosson eteismaton anastusta, mutta kävi kuitenkin niin, että lällärit luovuttivat. Pelkona oli kiinni jääminen ja keikan peruuntuminen yhden pikaruokalamaton takia. Ei, nyt ei sekoilla… Luojan kiitos Rock Cafen lava oli kokolattiamattoa, joten ongelma siirtyi seuraavaan päivään.

Klo 18 alkoi jo näkyä merkkejä mahdollisesta soundcheckistä, ja klo 19.30 oltiin jo valmiita itse keikan odotteluun. Yläkerrassa vilahti myöskin pyyhepäinen Mr. Blackie. B-Q-B:t sen sijaan tankkasivat energiavarastojaan alakerran aamiaiskattauksesta: sokeroituja- ja sokeroimattomia maissimuroja & maissilastuja sekä salsan jämät! Ja mikäs siinä! Näillä mentiin – kunnes kultakurkkumme Niki kävi rohkeasti kysymässä lämpimän ruoan perään!

Ja kyllä! Saatiin keittoa! Huraa! Se lämmitti vaikkei enää lämmintä ollukkaan. Mieltä lämmitti myöskin hyväntuulinen W.A.S.P:in kitaristi Douglas, joka vaelteli pitkin salia flanelliasussaan ja tuli kohteliaasti moikkaamaan murkinoivaa barbilaumaa. Illan bäkkärinä toimi paikan tupakkakoppi ja juomaksi tarjoiltiin pullovettä. Siitä erittäin kiitollisina! Kyllä! Maissilapset hymyilee!

Klo 20 ja Rock Cafen sali alkaa täytttyä. Pientä hermostumista ilmassa. Ja kappas! Mistä noustaan lavalle? Tikkaat oli poistettu ja ylälavan kulkutie on tukittu. Lavan korkeus vajaa kaksi metriä. Vastauksena jonkin sortin styrkkari ja perse eellä puuhun -menetelmä. ”Toivottavasti ei nahkahousut ratkea”, kuului bäkkärin puolelta. Mutta lavalle selvittiin, ja Eestin porukka otti grillibarbit mitä mainioimmin vastaan! Vajaat 40 minuuttia tiukkaa tykitystä ja välitön roudaus perään. Mukaan tarrautui paikan pölyisin ja likaisin ulkoeteismatto EVER!

Ja oho! Mr. Blackie oli tiirannut keikan omasta aitiostaan ja välittänyt bändille lämpimät terveiset. Mikäs sen mukavampaa! Fiilis erittäin oukei! Papukaijamerkki paikan road crew’lle maailman nopeimmasta roudauksesta!

Klo 21.30 starttasi UKKOSMYRSKY! Olimme samaa mieltä: W.A.S.P on kovassa vedossa! Ja kyllä ne Eestissäkin tajuavat viinan päälle. Jengiä lensi pihalle jo puolen tunnin soiton jälkeen.


Klo 22.30 starttasi matka takaisin kohti Helsinkiä ja AAAARGH! Laiva on myöhässä ja pian koko sakki hieman kohmeessa odottelusta. Pissahätäkin yllätti, ja parkkipaikka tuli merkattua pariinkin otteeseen! Klo 01.30 päästiin vihdoin laivaan ja matka kohti Helsinkiä alkoi – tosin laulajan ja rumpalin osalta vaikeuksien kautta. Hytin avain oli rikki ja infon setä karannut teilleen. Eikä onnistunut toisellakaan kerralla. Siinä vaiheessa ms Klemetti harkitsi jo oven murtamista. Klo 02.15 hytti kuitenkin vaihtui uuteen ja lopen uupuneet neidit kaatuivat hyttipeteihinsa. Vajaa neljä tuntia unta ja meno jatkuisi jälleen!

Kiitos Tallinna ja head ööd! Seuraavassa osassa W.A.S.P.:in lämmittelyä Helsingin The Circuksessa!