Lemmystä hahmo GTA V -peliin, Bowiesta tehty avaruusseikkailu ladattavana ilmaiseksi – edesmenneet supertähdet videopeleissä

16.01.2016

Viime viikkojen suru-uutiset 69-vuotiaina syöpään menehtyneistä (melkein, Lemmy ehti olla neljä päivää 70-vuotias) supertähdistä ovat järkyttäneet maailmaa ja samalla tuottaneet ison määrän heidän muistoaan kunnioittavia lieveilmiöitä.

David Bowien Blackstar hyppäsi juuri Billboard top 100 -listan kärkeen, perässään 18 muuta Bowie-levyä. Lemmy Kilmisterin kasvot päätyivät viimeeksi Montreal Canadiensin maalivahti Ben Skrivensin uuteen kypärään, samalla kun Jack Daniel’s lanseerasi rajoitetun erän Motörhead-viskiä. Myös 69-vuotiaana syöpään juuri menehtynyt näyttelijä Alan Rickman on, ansaitusti, saanut runsaasti tribuutteja.

———

Heitä yhdistää myös näkyminen pelimaailmassa. Uusimpana lisäyksenä Lemmy, jonka saa hahmona pelattavaksi GTA V -peliin. Siinä Lemmyllä voi ainakin dokata, soittaa kitaraa ja ”spämmätä” prostituoituja tyhjästä. Tietysti.

Hahmo toimii modilla, jonka voit ladata PC:lle TÄÄLTÄ.

Katso esittelyvideo alta.

———

Myös Bowie on päätynyt videopeliin. Vuonna 1999 julkaistussa avaruusseikkailussa Omikron: The Nomad Soul Bowie esiintyy sekä virtuaalisena vallankumousjohtajana että tulevaisuuden rocktähtenä. Myös Bowien sen aikainen vaimo Iman esiintyy pelissä. PC:lle ja Dreamcastille julkaistu peli sijoittuu dystooppiseen Omikronin kaupunkiin, ja on juuri niin hämmentävä, kuin Bowien sisältävältä peliltä voi odottaa.

Bowie sävelsi peliä varten useamman kappaleen, jotka esitetään pelin aikana kuvitteellisen The Dreamers -yhtyeen konsertteina. Bowie, pelissä nimeltään Boz, on bändin 21-vuotias laulaja. Nämä kappaleet päätyivät myöhemmin Hours-albumille uudistettuina versioina.

Nyt Square Enix -peliyhtiö ilmoitti jakavansa Bowie-pelin ilmaiseksi tribuuttina musiikki-ikonille.

Voit ladata Omikron: The Nomad Soul -pelin ilmaiseksi PC:lle TÄÄLTÄ. Rekisteröidy palveluun, lisää peli ostoskärryysi (cart), mene maksuun (checkout) ja syötä koodi ”omikron”. Peli on ladattavissa 22. tammikuuta asti.

DavidBowieVideopeliRumba

Alla Bowien esiintymiset pelissä.

The Dreamers – Something In the Air

The Dreamers – The Pretty Things Are Going to Hell

The Dreamers – Survive

Bowien viisauksia lateleva virtuaalinen kapinallishahmo esiintyi alla olevissa kohtauksissa.

Alla Bowien haastattelu aiheesta. Aiemmin hän kertoi Playboyn videopelihaastattelussa (mitä?), kuinka ”Omikronin maailmaan sukeltaminen oli uskomattoman mukaansatempaava kokemus”.

———

Myös Alan Rickman on esiintynyt peleissä. Hänen kasvonsa ja roolihahmonsa Kalkaroksen tunnistaa ainakin lukuisista Harry Potter -seikkailuista. Lisäksi Rickman ääninäytteli PC-pelissä The Space Bar.

Lähteinä Billboard ja Mashable.

Lisää luettavaa