Mitä musiikkia Lasten hautausmaa kuuntelee, kun maa peittyy sohjoiseen räntään?

Kuva: Santtu Särkäs

Ulkona vellova takatalvi on vähintään tekosyy vetäytyä syvemmälle oman kodin uumeniin. Samalla voi vaikka tutustua debyyttilevynsä julkaisuun valmistautuvan Lasten hautausmaan viiden biisin listaukseen.

Pyysimme yhtyettä luettelemaan viisi tämänhetkistä suosikkikappalettaan, ja Kristiina Vaara ja Tuomo Mannonen tekivät työtä käskettyä. Listaus on molempien allekirjoittama.

Lasten hautausmaa pääsee ääneen myös ensi viikolla julkaistavassa Rumbassa 2/15. Tarkkaile läheisintä lehtipistettäsi!

1. Hüsker Dü: Diana
”Pimeessä huoneessa yksin kuunneltuna tulee kummallinen tunne. Tätä on soitettu sekavalla seurakunnalla paljon ja ihmetelty enemmän. Kolme sointua, junnaava bassoriffi ja hyytävä tarina, joka kertoo tarjoilija Diana Edwardsin murhasta.”

2. Barefoot Brothers: Reaper Never Fails
”Kouvolan Rolling Stonesilta maailman kaunein biisi. Vetää hiljaiseksi.”

3. Harmaa getto: Taipale
”Joose Keskitalon juttuja. Tässä yhdistyy uskismeininki, joku kummallinen rillumarei-kansanmusiikki ja suomiräppi. Kuulostaa kuvailuna kamalalta, mutta biisi on ihan mahtava.”

4. Missisippi John Hurt: C.C. Rider
…Ain’t no more potatoes, the frost have killed the vine. Well, the blues ain’t nothin’ but a good woman on your mind. Tuhat kertaa levytetyn bluesin sanat vaihtelevat esittäjien mukaan. Missisippi John Hurtin finger picking on lähellä sydäntä.”

5. Carola & The Boys: Hunajainen
”Tämä on tällainen klassikkobiisi, josta on miljoona versiota, Beatleskin on kappaletta esittänyt. Mutta Carolan laulamana tässä on jotain ihokarvoja nostattavaa. Sillä vain oli niin hieno ja omanlainen ääni, herkkä ja vahva samaan aikaan.”