Murmansk Baltiassa, osa 1: ”Laura yllätti paikallisen Late Karhuvaaran pukuhuoneesta kalsareissaan”

Murmansk teki valloitusretken vaihteeksi etelään. Pari vuotta sitten yhtye piti Rumbablogissa kirjaa seikkailuistaan Venäjällä, nyt joulukuussa oli kolmen keikan Baltian-rundin vuoro. Mitä tien päällä tapahtui? Asia selviää sitä mukaa kuin yhtye kerkeää kirjoittaa ja me kirjoituksia julkaista. Hyvä!

MURMANSK
BALTIAN KIERTUEPÄIVÄKIRJA PT.1

20.12. Tallinna, Von Krahl (+ Elephants from Neptune)

Teksti: Murmansk (Olli, Laura, Jari, Jaakko)
Kuvat: Murmansk & Janne Karvinen
Promokuva: Janne Karvinen

Aamu-tv on air!

”Aamuteeveelle ei voi mitään – Tere hommikust, Eesti!”

Taani linn. Murmanskin lyhyt Baltian kiertue alkaa oikeastaan käsikirjoituksen mukaisesti. Miksi istua baarissa kolmeen, kun tiedossa on tv-esiintyminen Eestin suosituimmassa (vai ainoassa?) aamutelkkariohjelmassa kello kuudelta, aamulla tietty?

Jeesus sentään. Terevisioon. Ja kuka keksi tuon otsikon ekan lauseen eilisiltana, ja mitä se edes täsmälleen ottaen tarkoittaa? Kaikki oli eilen selvää, aamulla vähemmän. Tere hommikust! Ei naurattanut enää. Vastaavassa usvassa bändi taisi olla edellisen Venäjän-rundin loppumetreillä. Nyt oltiin jo sen verran kokeneita, että lähdettiin toisin päin liikkeelle. Oppia ikä kaikki.

Soitettiin pari biisiä silmät lautasina piparkakkulavasteissa, onneksi ei sentään ollut haastattelua. Juotiin kahvia, ja Laura onnistui yllättämään ohjelman miesjuontajan, paikallisen Late Karhuvaaran, pukuhuoneesta kalsareissaan. Ottaen huomioon treenin määrän tai sen vähyyden, hyvin meni. Tere hommikust!

Illalla kaikki Von Krahliin. Me painuimme samaa radaa aamu-shöystä nukkumaan herätäksemme joskus iltapäivällä, myöhässä soundcheckiin.

Lupasivat Eesti-teeveestä laittaa ”non-binding contractin”, joka pitäisi allekirjoittaa, jotta voivat laittaa matskua nettiin. Okei joo se käy. Mutta mikä on ei-sitova sopimus? Sopimusta ei ole toistaiseksi näkynyt, mutta matskut ovat netissä. Jotain sinne päin siis.

(Katso Night Time -biisin esitys Etv:n kotisivuilta täällä.)

Emme olleet päivän ainoat mattimyöhäiset. Luottomiksaajamme, jonka nimi jätetään tässä yhteydessä mainitsematta ja joka ei muuten ollut toinen luottomiksaajamme Eppu, onnistui myöhästymään lautasta, joten jäimme ilman omaa äänijampskaa. Hyvä!

Onni onnettomuudessa, että toisen bändin Elephants of Neptunen miksaaja oli tuttu naama ja kuullut meidän kohkaamista ennenkin, eikä hän valittanut jos ja kun lavalta tuuttasi liian lujaa. We were safe. Nepiksien tyypit vaikuttivat alusta asti mukavilta kundeilta, joten ainakin seura tulisi reissussa olemaan hyvää.

Mut hitto, soundithan oli vallan mainiot! Ja Von Krahlin safkat superb, tomaattikeiton hyvyys siellä oli todistettu jo edellisellä soittoreissulla.

Takaisin hotskalle nukkumaan. Tulee hyvä ilta! Neptufantitkin on hieno bändi, ja tuba tullee olemaan täysi. Paluumatkalla Kraalibaarista osa eksyi joululahjaostoksille, Jaakko ja Olli yrittivät yllyttää Jaria ajeluttamaan ympäri Tallinnaa.

Settilista rakentuu.

Keikka rehattiin menemään heti ekasta vonkaisusta asti, ja jengiä tuntui olevan mukavasti paikalla. Porukkaa tuli kiittelemään, ostamaan merkkareita ja kyselemään nimmareita, joten vedosta jäi varsin hyvä maku suuhun. Jäätiin vielä katsomaan Nepujen keikkaa, ja niillä oli kunnon rock’n’roll -meininki! Keikan jälkeen painuttiin hostellin naapuribaariin tanssimaan paikallista dj-tarjontaa ja tapaamaan tyyppejä.

Kun muuta ei enää keksitty, osa porukasta unohtui pikkutunneilla vielä hostellin aulaan lässyttämään ja veisaamaan herkkiä kasariballadeja ja muita hittejä, vaikka alla oli vielä edellisenkin yön univelat. Juuri näin se hyvä tulee.

Jatkoa seuraa!