My First Bandin vaarantäyteinen koulukiertue jatkuu

Kun keikkavalona toimivan par-kannun päälle kaataa kaljatuopin, siitä lentää tulta ja kipinöitä. Todistettavasti. Lue blogisarjan toinen osa.

Teksti: Antti Koivula, kuvat: My First Band

Terveisiä autosta! On sunnuntai-alkuilta ja orkesteri on matkalla Poriin. Rundin kolmas viikko vietetään Nipan provinssissa.

Juho ajaa ja takapenkillä etsitään netistä mokkulan välityksellä kauniiden naisten kuvia seesteisissä (lue: krapulaisissa) merkeissä kiireisen viikon jälkeen. Jotenkin on kuitenkin vähän sellainen fiilis kuin olisi kalsarit väärinpäin jalassa, joka johtunee ainoastaan omituisesta matkustusajankohdasta. Mutta matkattava on, hommat jatkuu huomenna kouluvetojen merkeissä klo 9 ja rundin kolmas viikko starttaa!

Männä viikolla oli monenlaista pyöritystä. Ylen Puoli Seitsemän -ohjelma kävi vieraanamme koulussa ja puhelimme rock-uskottavuudesta, tai ilmiön puuttumisesta koulukeikkamiljöössä. Kuvausryhmä oli kuitenkin varautunut tuomalla kaksi kossuflindaa mukanaan, jotta saataisiin rock-tunnelmaa bäkkärinä toimivaan koululuokkaan. Erikoista!

Koulukeikkojen täyteisen alkuviikon jälkeen käytiin debytoimassa hittikanava NRJ:llä Heikki P:n ja Juhon kanssa. Puhuimme lähinnä aikuisten naisten hyvyydestä. Hitti vai Huti -äänestyksessä sinkkumme Baby You’re Too Young (I Wanna Make Love To Your Mama) otti pataan Eriniltä, tuolta aikuiselta naiselta, jonka hyvyydestä puhuimme. Häviö ei harmittanut, koska sattui olemaan kansallisen epäonnistumisen päivä.

Kaarisillan koulun yleisö ei vielä tiedä, mikä heitä odottaa.

Perjantaina oli luvassa muotishow’n kylkeen räätälöity musiikin täsmäpommi Kauppakeskus Forumin ravintolamaailmassa. Koulukeikat olivat alkaneet tuottaa tulosta ja keikan jälkeen pari yläastelaista mimmiä tuli kiittämään eräästä koulukeikasta, hyvä näin. Haasteellinen yleisö nuo yläastelaiset! Illalla käytiin kimpassa viihteellä juhlistamassa tuottajasetä Sami Baldaufin kanssa Mercury & Glitteriä ja juonittiin tulevaisuuden juonia. Tuloksena päänsärky ja muutama kymppi vähemmän tilillä, aivan hyvä!

Lauantaina oli klubikeikan vuoro. Palattiin tanakasti juurille Bar Cafe Lunaan, Vantaan Myyrmäkeen, jossa bändin eka keikka oli soitettu 2006. Järjestävän tahon, LV-RoMun tapahtumissa on aina ollut läsnä mainio tunnelma ja talkoohenki! Ilta oli menestys ja keikkaa oli seuraamassa tuttujen faninaamojen lisäksi vanhoja lapsuudenkavereita ja uutta jengiä, jotka lauloivat messissä. Mitä nyt PA meinasi kaatua ja joku kaatoi bissen par-kannun päälle, josta lensi seurauksena tulta ja kipinää. Onneksi ei ollut helposti syttyvää lähistöllä, joten saamme nauttia muistojen kultaamasta lähiöbaarisa jatkossakin!

Karavaani siis kulkee ja hyvä niin! Seuraava raportti käsittelee opettajattaria, sillä niiden käsittelemiseen ei pelkkä sivukaneetti riitä!

Ensi kertaan siis ja siihen asti ihanaa aikaa sinulle tai kuten Nipa N:n kuullaan sanoneen: ”Whiskey, ruckle and the Rolling Stones- osastoo!”

– Antti